Двошаровий гарбузовий чізкейк

Цей двошаровий гарбузовий чізкейк без випікання – вишуканий і вражаючий, але неймовірно простий у приготуванні!  Він складається з двох пухнастих шарів, схожих на мус. Низ — шар вершкового сиру, а верх — гарбузовий шар. Обидва муса на основі вершкового сиру, який надає їм структуру та чіткість. Тому в цьому рецепті немає необхідності використовувати желатин або суміш для пудингу.

Поради:

  • Приготуйте заздалегідь гарбузове пюре. Як готувати дивись нижче в рецепті. Важливо працювати з гарбузовим пюре, яке не буде надто водянистим, оскільки водянисте пюре може порушити текстуру густих вершків і вершкового сиру, особливо у випадку цього чізкейка без випічки. Гарбузове пюре рекомендується пропустити через марлю і дати воді стекти. Відміряйте пюре після злиття води. Це може здатися зайвою роботою, але ви отримаєте набагато смачніший, шовковистий пиріг із концентрованим смаком гарбуза.
  •  Заморозьте скоринку принаймні на 15 хвилин, щоб переконатися, що вона зберігає форму, перш ніж додавати гарбузову начинку.
  • Щоб два шари не змішувалися, дайте пирогу охолонути разом із вершково-сирним шаром, готуючи гарбузовий шар. 
  • Обов’язково дайте пирогу відпочити мінімум 4 години, щоб начинка застигла. Не потрібно використовувати згущувач для начинки, вершковий сир і жирні вершки створять мусоподібну консистенцію, яка застигне в холодильнику.

Інгредієнти:

скоринка

  • 200 г ( 1 склянка ) крихти пісочного або бісквітного печива
  • 90 г ( ½ склянки) вершкового масла, розтопленого, але не гарячого
  • дрібка солі

Вершково-сирний мус

  • 260 г вершкового сиру наприклад Філадельфія (жирністю 33% +), має бути холодним
  • 130 г жирних вершків (33%), дуже холодні
  • 70 г просіяної цукрової пудри

Шар гарбузового мусу

  • 160 г ( 5 склянок ) гарбузового пюре. Рекомендується пропустити пюре через марлю і дати воді стекти, потім відміряти. Немає консервованого гарбузового пюре? Приготуйте домашнє пюре.
  • 70 г згущеного молока
  • дрібка кориці, мускатного горіха, імбиру, гвоздики та запашного перцю.

Прикраса

  • 75 г ( ⅓ склянки ) холодного вершкового сиру 
  • 60 г ( ¼ склянки ) вершків 33% жирності
  • 20 г ( 2 столові ложки ) цукрової пудри просіяти

Приготування:

скоринка

  • Почніть з розтоплення вершкового масла в мікрохвильовці, потім дайте йому трохи охолонути.
  • Бісквітну або пісочну крихту можна приготувати в кухонному комбайні або за допомогою пакета та качалки. Змішайте крихти з теплим, але не гарячим вершковим маслом і дрібкою солі до однорідності.
  • Вистеліть вільну форму для пирога сумішшю та рівномірно та щільно притисніть її, за допомогою склянки або ложки, починаючи з бортика, а потім рухаючись до дна. Якщо суміш занадто рідка, поставте її в холодильник на кілька хвилин.
  • Коли корж рівномірно розподілиться, поставте його в морозилку на 15 хвилин.

Вершково-сирний мус

  • Для вершково-сирного шару збийте вершковий сир Філадельфія, дуже холодні жирні вершки 33% і просіяну цукрову пудру протягом 2-3 хвилин до легкої та пишної маси.
  • Коли тісто для пирога добре застигне, наповніть його шаром вершкового мусу до половини, а потім поставте в холодильник. Залишиться вершковий мус (150 г / ⅔ чашки), який буде використаний для підтримки текстури начинки гарбузового шару.

Гарбузовий мус

  • Приготуйте заздалегідь гарбузове пюре. Попередньо розігрійте духовку до 200C. Розріжте гарбузи вертикально навпіл і видаліть насіння. Викладіть нарізані половинки гарбуза на деко шкіркою догори. Запікайте гарбуз приблизно годину. Перевірте виделкою, чи вони готові – протягом години вони повинні стати м’якими. Дайте половинкам гарбуза охолонути на деко, потім зніміть шкірку і подрібніть їх блендером або кухонним комбайном до однорідного пюре. Залежно від того, наскільки ваші гарбузи водянисті, процідіть пюре на марлю, щоб позбутися частини рідини. Концентроване гарбузове пюре забезпечує більш гладку консистенцію та кращий смак вашої випічки.
  • Гарбузове пюре збити зі згущеним молоком і спеціями.
  • Потім дуже обережно додайте решту суміші вершкового крему в гарбузову суміш за допомогою силіконової лопатки. Суміш повинна залишитися легкою і повітряною.
  • Вилийте або викладіть начинку з гарбузового мусу поверх шару вершкового мусу, потім розрівняйте верх і дайте йому відпочити протягом 4 годин у холодильнику для повного застигання.

Прикраса

  • Збийте холодний і жирний вершковий сир, жирні вершки та цукрову пудру електричним ручним міксером протягом 2-3 хвилин, а потім за допомогою кондитерського мішка та зірчастої насадки прикрасьте пиріг.
  • Подавайте чізкейк холодним. Залишки пирога можна зберігати в холодильнику 2-3 дні.

Смачного!

Прокрутка до верху