Неймовірна смачна і швидка в приготуванні курка “Одружися зі мною”

Для приготування цієї курки “Одружися зі мною” потрібно 30 хвилин! Це неймовірно просто у приготуванні і дуже смачно! Цю курку готують із вершковим соусом із в’ялених помідорів, жирних вершків, свіжої та сухої зелені та сиру пармезан. Ця комбінація настільки чудова, що ви можете отримати пропозицію одружитися!

Оригінальний рецепт Marry Me Chicken був опублікований Delish ще в 2018 році. З тих пір багато версій цієї кремової, часниково-сицилійської курки з в’яленими помідорами ширяють Інтернетом і нашими стрічками соціальних мереж. За словами Delish, “Marry Me Chicken” отримав свою назву завдяки смаковому тесту редакторами видання. Коли вони куштували цей рецепт, хтось сказав, зробивши перший укус: «Я б на тобі одружився за цю курку!». А решта – смачна історія!

Чому варто приготувати цю страву:

  • Весь цей рецепт готується за 30 хвилин від початку до кінця!
  • Цей рецепт сподобається вашим гостям, і ви отримаєте схвальні відгуки!
  • Ця страва недорога у приготуванні та потребує простих інгредієнтів!
  • Ви можете подавати цю курку на з макаронами, картопляним пюре або рисом для збалансованої страви.
  • Весь цей рецепт готується лише в одній сковороді! Це чудово та потребує мінімум обладнання.

Поради:

  • Ви можете використовувати ваші улюблені частини курки для цього рецепту. Переконайтеся, що ви очистили курку і не залишили кісток, щоб її було зручно їсти.
  • Коли ви пасеруєте часник, додайте трохи олії з в’ялених помідорів для додаткового смаку!
  • Не міняйте жирні вершки молоком або нежирними вершками! Для цієї страви та для найкращого вершкового та густого соусу потрібна саме жирні вершки.
  • Дуже рекомендую купити шматочок сиру пармезан і натерти його самостійно. Попередньо тертий сир пармезан менш ароматний, і він погано розчиняється в соусі.
  • Щоб зробити цей соус світлішим, можна додати трохи половини соку лимону.

Інгредієнти:

  • 4 курячі грудки без кісток
  • сіль і чорний перець за смаком
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 2 зубчики часнику терти
  • ¾ склянки курячого бульйону
  • ⅔ склянки жирних вершків
  • 1 чайна ложка сушеного чебрецю
  • ½ чайної ложки сушеного орегано
  • ⅓ чайної ложки пластівців чилі
  • ⅓ склянки сиру Пармезан
  • ¼ склянки свіжого базиліка , нарізаного
  • ½ склянки нарізаних в’ялених помідорів

Приготування:

  • Почніть з того, що обсушіть курячі грудки паперовими рушниками. Ви можете розрізати кожну курячу грудку навпіл, щоб вони швидше приготувалися. Приправте їх з обох боків сіллю та чорним перцем.
  • У велику сковороду додайте оливкову олію (або рослинну) і нагрійте олію на середньому сильному вогні. Додайте курку в сковороду і обсмажте її з кожного боку по 8-10 хвилин.
  • Вийміть курку зі сковороди, поки готуєте соус (покладіть обсмажену курку на тарілку).
  • Додайте на сковороду трохи в’ялених томатів і обсмажте подрібнений часник на середньому сильному вогні, постійно помішуючи, поки часник не стане золотисто-коричневим.
  • Додайте жирні вершки, курячий бульйон, нарізані в’ялені помідори, нарізаний базилік, сушений чебрець, сушений орегано, тертий пармезан і пластівці чилі та перемішайте дерев’яною ложкою, поки добре не з’єднається.
  • Додайте курку до вершкового соусу, полийте курку соусом, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин на середньому вогні, поки курка повністю не зготується, а соус не стане кремовим.
  • Прикрасьте подрібненим листям базиліка або свіжою петрушкою. 

Смачного!

Прокрутка до верху