Овочевий суп з куркою. Дуже смачний і простий рецепт

Неймовірно смачний, ситний овочевий суп з куркою, наповнений ароматами петрушки, кмину, орегано, чебрецю і перцю. В холодну пору року, це саме те, що треба. Він насичений ароматами ніжних овочів селери та моркви, шматочками обсмаженої курки, зеленим горошком, солодкою кукурудзою та бульйоном з ароматними спеціями. На додачу, це ще й дуже корисна страва.

В даному рецепті використовуються доступні рецепти, за бажанням ви можете заміни ті чи інші інгредієнти. Цей рецепт не потребує багато часу для приготування, в цьому його плюс.

Поради:

  • Якщо у вас немає курячих ніжок, курячі грудки або курячі стегенця ідеально підходять для цього рецепту. Ви також можете використовувати курку на грилі або залишки вареної курки.
  • На заміну замороженим можна використовувати консервований горошок і кукурудзу.
  • У цьому рецепті так само добре підійдуть сушені трави. 2 чайні ложки італійської приправи — ідеальна суміш сушених трав, яка містить петрушку, орегано, чебрець, майоран і розмарин.
  • Ви можете використовувати курячий бульйон замість води, щоб приготувати суп ще більш насиченим.
  • Якщо у вас немає нарізаних кубиками помідорів, можна використовувати томатний соус або консервовані помідори.
  • Якщо ви хочете, щоб ваш суп був трохи густішим, змішайте 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю з 1 столовою ложкою води і влийте в суп. У міру нагрівання він миттєво почне густіти.
  • Ви можете покращити цей рецепт курячого овочевого супу, не змінюючи основний смак, додавши додаткові овочі або зробивши його вершковим.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 зубчик часнику, дрібно порізати
  • 1 цибулина, нарізати кубиком
  • 1 стебло селери, нарізати кубиком
  • 1 морква, нарізати кружальцями
  • 2 курячих ніжки – або 2 курячі грудки
  • 1,5 л води
  • 1 склянка помідорів, кубиками
  • 2 столові ложки свіжої петрушки
  • 1 столова ложка кмину
  • 1/2 чайної ложки свіжого орегано
  • 1/2 чайної ложки свіжого чебрецю
  • перець за смаком
  • сіль за смаком
  • 1 склянка свіжомороженої кукурудзи -розморозити
  • 1 склянка свіжомороженої горошку – розморозити

Приготування:

Крок 1
Селеру, моркву, цибулю і часник дрібно наріжте кубиками.

Крок 2
Подрібніть свіжу петрушку, орегано і чебрець.

Крок 3
Помідори нарізати кубиками. Або використати консервовані.

Крок 4
Обсмажте цибулю, подрібнений часник і селеру у великій каструлі зі столовою ложкою оливкової олії протягом 10 хвилин до прозорості.

Крок 5
Додайте в каструлю моркву, курячі ніжки, нарізані кубиками помідори, свіжу зелень і спеції.

Крок 6
Перемішайте до однорідності та обсмажте 10 хвилин, поки курка не підрум’яниться.

Крок 7
У каструлю додайте кип’ячену воду і варіть 15 хвилин.

Крок 8
Готові курячі ніжки дістаньте з каструлі, додайте кукурудзу та горошок, варіть ще 5 хвилин.

Крок 9
Курку відділити від кістки і розділити на шматочки за допомогою двох виделок.

Крок 10
Додайте подрібнену курку назад у каструлю та перемішайте, щоб з’єднати.

Крок 11
Подавайте зі свіжою петрушкою.

Щоб зробити кремовий варіант цього супу, додайте ½ склянки жирних вершків в останні 10 хвилин варіння. Якщо ви хочете, щоб він був ще більш вершковим, додайте ¼ склянки борошна універсального призначення до жирних вершків, перш ніж додати їх у суп.

Смачного!

Прокрутити вгору