Швидкий та насичений суп з чорної квасолі, овочів та копченої ковбаси

Суп з чорної квасолі – це простий в приготуванні суп, насичений глибокими, яскравими смаками та цікавою текстурою. Завдяки тому, що в рецепті використовується консервована чорна квасоля, суп готується досить швидко, а копчені ковбаски надають супу димчастого смаку. Буквально за 20 хвилин ви отримаєте смачну чудову поживну вечерю.

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму
  • 1 маленька червона цибулина, нарізана кубиками
  • 1 червоний болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 1 зелений болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 3 зубчики часнику, подрібнити
  • 4 склянки курячого бульйону
  • 800 г (2 банки) консервованої чорної квасолі, осушити та промити
  • 2 чайні ложки меленого кмину
  • 2 чайні ложки сушеного орегано
  • 1 столова ложка порошку чилі
  • сіль за смаком
  • ½ чайної ложки свіжо подрібненого чорного перцю
  • 450 г копченої ковбаси, нарізаної скибочками товщиною 2 см
  • Свіже листя кінзи, для подачі, за бажанням
  • Сметана, для подачі, за бажанням
  • Подрібнена червона цибуля, для подачі, за бажанням

Приготування:

  • Нагрійте олію у великій каструлі на середньому сильному вогні. Коли олія заблищить, додайте цибулю та болгарський перець і готуйте, помішуючи, до тих пір, поки вони не почнуть розм’якшуватися, приблизно 4 хвилини. Додайте часник і готуйте, помішуючи, поки часник не стане ароматним, а болгарський перець не почне розм’якшуватися, ще 2-3 хвилини.
  • Додайте курячий бульйон, чорну квасолю, кмин, орегано, порошок чилі, сіль і перець. Збільште вогонь до сильного і доведіть суміш до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до середнього і варіть 10-15 хвилин.
  • Перекладіть ⅔ супу у велику миску. За допомогою занурювального блендера збийте суп у каструлі до однорідності та крему. (Альтернативно, перемістіть ⅓ супу на дно блендера, дайте ненадовго охолонути та змішайте до однорідності.) Поверніть суп у каструлю. Додайте ковбасу і готуйте, поки не нагріється, приблизно 5 хвилин.
  • Розподіліть суп між мисками і, якщо використовуєте, посипте кожну кінзою, сметаною та подрібненою цибулею.

Смачного!

Прокрутити вгору