Макарони з сосисками в томатному соусі

Дуже смачна і проста страва для вашого обіду або вечері. Коли не вистачає часу, а ви дуже зголодніли це саме те що треба. Всього 30 хвилин і неперевершена страва готова.

Ригатоні та сосиски — це класичне поєднання, але будь-яка коротка паста підійде для цієї сковорідки смакоти, готової за півгодини.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 4 свинні сосиски без шкіри
  • 1 зубчик часнику, нарізаний
  • 1 ч. л. сушеного кропу
  • ½ чайної ложки копченої паприки
  • щіпка сушених пластівців чилі
  • 400 г стиглих помідорів
  • 1 ст ложка томатного пюре
  • 450 мл курячого бульйону
  • 175 г пасти ригатоні або пенне
  • 2 столові ложки м’якого сиру (або використовуйте жирні вершки)
  • 2 столові ложки пармезану, дрібно натертого, плюс додаткове для подачі
  • пучок базиліка, порваний

Приготування:

  • Розігрійте олію на сковороді з антипригарним покриттям, потім покладіть шматочки порізаної ковбаси та обсмажте до рум’яної скоринки. 
  • Додайте часник, насіння фенхелю, копчену паприку та пластівці чилі та тушкуйте 2 хвилини.
  • Додайте помідори, томатне пюре та бульйон і доведіть до кипіння. 
  • Додайте макарони, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 12-15 хвилин, періодично помішуючи. 
  • Коли макарони майже зваряться, додайте сири та базилік і залиште на 2 хвилини на вогні. 
  • Подавайте в теплих мисках з додатковим пармезаном, якщо бажаєте.

Смачного!

Прокрутити вгору