Курча Кунг Пао

За своєю суттю курка Кунг Пао — це проста страва з курячої грудки, нарізаної та обсмаженої в «соусі Кунг Пао», переважно приправленої соєвим соусом, оцтом і трохи цукром. Приготування дуже різноманітні, але деякі варіанти цієї страви існують принаймні з кінця 19 століття. Ця китайська страва дуже популярна на Заході. Тож скуштуймо!

Інгредієнти:

  • ½ склянки соєвого соусу або тамарі
  • ⅓ склянки рисового або хересного оцту
  • 1½ столової ложки цукру
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 1 кг курячих грудок без кісток і шкіри, тонко нарізаних
  • 2½ столові ложки підсмаженої кунжутної олії
  • 1 червоний болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 1 зелений болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 1 пучок зеленої цибулі, білу та зелену частини, нарізати 7-ми см шматочками
  • ½ склянки сирих кеш’ю або арахісу
  • 1 столова ложка тертого свіжого імбиру
  • 6 зубчиків часнику, подрібнених
  • 10 сушених червоних перців чилі, розрізаних навпіл або ¼ чайної ложки пластівців чилі
  • Відварений рис, для подачі (за бажанням)

Приготування:

Крок 1

У маленькій мисці змішайте ¼ склянки соєвого соусу, оцту та цукру, відкладіть.

Крок 2

У великій мисці збийте решту ¼ склянки соєвого соусу та кукурудзяного крохмалю до однорідності. Додайте курку та перемішайте до покриття. Нагрійте 1½ столової ложки кунжутної олії у великій сковороді на середньому сильному вогні. Коли олія почне блищати, готуйте курку порціями, помішуючи, до легкої рум’яності з обох боків, приблизно 8 хвилин на партію. Перекласти курку на тарілку.

Крок 3

Розігрійте решту 1 столову ложку кунжутної олії в тій же сковороді на середньому вогні. Коли олія заблищить, додайте болгарський перець і готуйте, помішуючи, поки він не почне розм’якшуватися, приблизно 4 хвилини. Додайте зелену цибулю, кеш’ю, імбир, часник і сушений перець чилі, готуйте, помішуючи, до появи аромату, ще приблизно 2 хвилини.

Крок 4

Поверніть курку в сковороду, додайте соус і перемішайте, щоб з’єднати. Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте, періодично помішуючи, до загустіння приблизно 2-3 хвилини. Подайте з білим або коричневим рисом.

Смачного!

Прокрутити вгору