Салат з кавуном і козячим сиром під цитрусовим соусом

У цьому освіжаючому салаті чудово поєднані контрастні смаки та текстури хрусткого солодкого кавуна та вершкового гострого козячого сиру. Це чудові партнери для створення дійсно неперевершеного смаку. Доповнює цей вишуканий букет простий але витончений апельсиновий соус. Це просто літо у роті. Якщо ж ви бажаєте не перекусити, а добре поїсти, просто додайте зверху курча смажене на грилі.

Інгредієнти

  • 3 столові ложки оливкової олії першого віджиму
  • 3 столові ложки апельсинового соку
  • 1 столова ложка червоного винного оцту, якщо немає підійде і 9% столовий
  • ¼ чайної ложки солі
  • Мелений перець за смаком
  • 80 г крес-салату без жорстких стебел або мікс салату
  • 100 г нарізаного кубиками кавуна без кісточок
  • 60 г козячого сиру, подрібненого
  • 1/4 дуже тонко нарізаної червоної або салатної цибулі
  • 60 г подрібненого підсмаженого фундука

Приготування

Приготуйте соус, для цього з’єднайте у глибокій мисці оливкову олію, апельсиновий сік, оцет, сіль і мелений перець. Все ретельно перемішайте. Далі додайте салат, кавун і червону цибулю. Перемішайте все в соусі і розподіліть по тарілкам. Перед подачею посипте козячим сиром і фундуком.

Порада: якщо ви не маєте того чи іншого продукту, його можна замінити. Наприклад, козячий сир на сир фета, а лісовий горіх на волоський.

Цей салат чудовий вибір для перекусу в спекотний день. Приємний смак, легкість і гарний настрій гарантовано!

Смачного!

Прокрутити вгору