Легкий і смачний овочевий салат з оливковою заправкою

Всього за 10 хвилин ви можете приготувати чудову страву, як в ресторані. Цей салат поєднує в собі ідеально підібрані смаки овочів і оливкового соусу. Мікс салату, чорні оливки, червона цибуля, помідори та грінки, завершується все пармезаном і чорним перцем і, звичайно, чудовою італійською заправкою для салату! Цей легкий салат підійде під будь яку вашу улюблену страву: м’ясо, рибу, пасту, тощо.

Поради:

  • Заправка зберігатиметься до двох тижнів у холодильнику в герметичній банці чи пляшці.
  • Якщо ви готуєте салат заздалегідь, додайте заправку безпосередньо перед подачею.
  • Використовуйте найсвіжіші інгредієнти.
  • Додайте білок, щоб зробити цю страву ситнішою, або подавайте її як гарнір чи закуску.
  • Якщо можете, обов’язково приготуйте грінки самостійно!

Інгредієнти:

Для салату:

  • 180 г мікс салату
  • 1 чашка нарізаних чорних оливок
  • 1 чашка нарізаного скибочками перцю (на ваш смак: болгарський, гострий)
  • 1/2 середньої червоної цибулі, розрізати навпіл і нарізати тонкими як папір скибочками
  • 1 склянка помідорів черрі, розрізаних навпіл
  • 2 склянки домашніх сухариків
  • сіль за смаком
  • 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 1/2 склянки свіжонатертого сиру пармезан 

Для соусу:

  • 1/3 склянки червоного винного оцту
  • 1½ чайної ложки діжонської гірчиці
  • 1/2 чайної ложки сушеного орегано
  • 1/4 чайної ложки італійської приправи
  • 1/8 чайної ложки подрібнених пластівців червоного перцю
  • 3/4 чайної ложки цукрового піску
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 1/2 склянки оливкової олії першого віджиму

Приготування:

  • З’єднайте всі інгредієнти для салату у великій мисці та перемішайте.
  • У невеликій мисці збийте оцет, гірчицю, орегано, італійську приправу, пластівці червоного перцю, цукор, сіль і чорний перець.
  • Продовжуйте збивати і влийте оливкову олію. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною.
  • Збризніть салат соусом і перемішайте. Подавайте з тертим пармезаном і свіжомеленим чорним перцем.
  • Насолоджуйтесь!
Прокрутити вгору