Всього за 10 хвилин ви можете приготувати чудову страву, як в ресторані. Цей салат поєднує в собі ідеально підібрані смаки овочів і оливкового соусу. Мікс салату, чорні оливки, червона цибуля, помідори та грінки, завершується все пармезаном і чорним перцем і, звичайно, чудовою італійською заправкою для салату! Цей легкий салат підійде під будь яку вашу улюблену страву: м’ясо, рибу, пасту, тощо.
Поради:
- Заправка зберігатиметься до двох тижнів у холодильнику в герметичній банці чи пляшці.
- Якщо ви готуєте салат заздалегідь, додайте заправку безпосередньо перед подачею.
- Використовуйте найсвіжіші інгредієнти.
- Додайте білок, щоб зробити цю страву ситнішою, або подавайте її як гарнір чи закуску.
- Якщо можете, обов’язково приготуйте грінки самостійно!


Інгредієнти:
Для салату:
- 180 г мікс салату
- 1 чашка нарізаних чорних оливок
- 1 чашка нарізаного скибочками перцю (на ваш смак: болгарський, гострий)
- 1/2 середньої червоної цибулі, розрізати навпіл і нарізати тонкими як папір скибочками
- 1 склянка помідорів черрі, розрізаних навпіл
- 2 склянки домашніх сухариків
- сіль за смаком
- 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
- 1/2 склянки свіжонатертого сиру пармезан
Для соусу:
- 1/3 склянки червоного винного оцту
- 1½ чайної ложки діжонської гірчиці
- 1/2 чайної ложки сушеного орегано
- 1/4 чайної ложки італійської приправи
- 1/8 чайної ложки подрібнених пластівців червоного перцю
- 3/4 чайної ложки цукрового піску
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/8 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
- 1/2 склянки оливкової олії першого віджиму
Приготування:
- З’єднайте всі інгредієнти для салату у великій мисці та перемішайте.
- У невеликій мисці збийте оцет, гірчицю, орегано, італійську приправу, пластівці червоного перцю, цукор, сіль і чорний перець.
- Продовжуйте збивати і влийте оливкову олію. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною.
- Збризніть салат соусом і перемішайте. Подавайте з тертим пармезаном і свіжомеленим чорним перцем.


- Насолоджуйтесь!