Середземноморський салат з креветками та білою квасолею

Ніжні креветки, м’яка біла квасоля, рукола та гострі шматочки помідорів у заправці з винного оцту – це все легкий середземноморський салат, який вам неодмінно сподобається. Чарівність цього салату полягає в тому, що він дієтичний і водночас дуже смачний, тобто ви можете насолоджуватись їжею без шкоди для фігури. Також він буде чудовою закускою до основних страв та гарнірів.

Порада: цей салат можна приготувати за 1-2 дні заздалегідь, додавши до нього руколу перед подачею. Креветки та квасоля стають більш ароматними, коли вбирають заправку. 

Інгредієнти:

  • 2 лимони, один для креветок і один для заправки
  • ½ склянки білого вина
  • 2 гілочки свіжого кропу
  • 2 лаврових листки
  • 2 чайні ложки солі 
  • 8 цілих горошин перцю
  • 200 г очищених креветок середнього розміру , заморожених із видаленими хвостами
  • ½ склянки оливкової олії першого віджиму
  • ¼ склянки винного оцту
  • 3 зубчики часнику, видавлені або подрібнені
  • 2 столові ложки діжонської гірчиці
  • ½ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 3 склянки листя руколи
  • 2 склянки помідорів черрі, розрізаних навпіл
  • 1 банка (450 г) ніжної білої квасолі, злити та промити
  • ⅓ склянки подрібненого свіжого кропу
  • ¼ середньої червоної цибулі , тонко нарізаної

Приготування:

  • Доведіть до кипіння каструлю середнього розміру з водою з соком 1 лимона та половинками лимона, які залишилися, білим вином, гілочками свіжого кропу, лавровим листом, 1 чайною ложкою кошерної солі та горошком перцю. Додайте заморожені креветки в каструлю і вимкніть вогонь. Потримайте креветки в рідині, поки вони не стануть рожевими і не зваряться, потім процідіть і викиньте лимони, лавровий лист, перець горошком і гілочки кропу. Відставте остигати.
  • Тим часом змішайте оливкову олію, лимонну цедру та сік останнього лимона, винний оцет, часник, діжонську гірчицю, половину подрібненого кропу, решту чайної ложки солі та свіжомеленого перцю в маленькій мисці або скляній банці з кришкою. Добре збийте або струсіть.
  • Додайте креветки та квасолю у велику миску та змішайте з половиною заправки, а потім дайте постояти приблизно 10 хвилин, щоб вони ввібрали смаки. Додайте руколу, нарізані навпіл помідори та червону цибулю та додайте ще заправки за смаком. Приправте сіллю та свіжомеленим чорним перцем за смаком і посипте ще свіжим кропом. Подавати охолодженим.

Смачного!

Прокрутити вгору