Корисний і смачний салат зі шпинатом, яблуком і журавлиною

Салат зі шпинатом, яблуком і журавлиною, заправлений медовим соусом – шалено смачний і надзвичайно корисний! Цей сезонний салат — ідеальна страва для будь-якого випадку, будь то маленька вечеря чи сімейна трапеза в будні, оскільки він обов’язково буде дуже популярним. Крім того, його легко готувати, і він досить гарний, щоб викликати багато захвату.

Поради щодо приготування:

  • Якщо ви не можете знайти красивий шпинат, рукола, крес-салат або поєднання будь-якого з них також будуть смачними як основа для цього салату.
  • Всі інгредієнти для цього салату можна підготувати заздалегідь. Просто тримайте їх окремо та перемішайте безпосередньо перед подачею.
  • Замість сушеної журавлини можете використати родзинки.
  • Цей салат зі шпинатом стане чудовим гарніром, але він також чудово поєднується з куркою, креветками або лососем для легкого здорового обіду чи вечері. Додайте гарячий хрусткий хліб для чудової страви!

Інгредієнти:

  • 1 склянка подрібненого мигдалю
  • 1 чайна ложка оливкової олії першого віджиму
  • 2 чайні ложки меду
  • ¼ чайної ложки солі
  • ½ склянки сушеної журавлини
  • 1 столова ложка води

Для заправки:

  • ½ склянки оливкової олії першого віджиму
  • ¼ cклянки меду
  • 3 столові ложки яблучного оцту
  • 1 середній зубчик часнику, дрібно подрібнити
  • ½ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 2 чайні ложки маку

Для салату:

  • 8 склянок бейбі шпинату
  • 1 велике хрустке червоне яблуко, нарізане четвертинками, очищене від серцевини та тонкими скибочками
  • ½ склянки гранатових зерен

Приготування:

  • Для мигдалю розігрійте духовку до 160˚С. Вистеліть деко фольгою. Змішайте подрібнений мигдаль, оливкову олію, мед і кошерну сіль і перемішайте. Не хвилюйтеся, якщо мед не покриє всі горіхи. Випікайте 5 хвилин, потім перемішайте, щоб розподілити. Повторіть 2-3 рази (випікання 5 хвилин, потім перемішування), поки мигдаль не стане світло-золотистого кольору, приблизно 15-20 хвилин. Вийміть з духовки, перемішайте, щоб відокремилося, а потім відставте охолоджуватися.
  • Змішайте журавлину та 1 столову ложку води в маленькій скляній чашці або мисці, придатній для мікрохвильової печі. Накрийте плівкою, безпечною для мікрохвильової печі, і готуйте на високій потужності 40 секунд. Вийміть з мікрохвильової печі та відставте охолоджуватися.
  • Змішайте всі інгредієнти для заправки в скляній банці з щільно закритою кришкою. Щільно накрийте кришкою та добре струсіть. Відкладіть.
  • Для салату з’єднати шпинат і часточки яблука. Полийте салат ¼ склянки заправки. Зверху покладіть сушену журавлину, гранат і мигдаль. Перемішайте перед подачею. Передайте додаткову заправку за столом.

Смачного!

Прокрутка до верху