Курка з журавлиною

Ця страва стане ідеальною до будь якого свята! Свіжу журавлину готують у суміші вершкового масла, вина, коричневого цукру та мускатного горіха, щоб отримати смачну курочку, яка наповнена смачним яскравим смаком. Це дуже смачно, оригінально, легко і швидко!

Поради:

  • Сміливо використовуйте курячі стегенця замість курячих грудок без шкіри і без кісток. Тільки майте на увазі, що приготування буде трохи довше.
  • Якщо ви хочете отримати солодший соус, додайте трохи меду.
  • Такі трави, як розмарин, шавлія або чебрець, додадуть страві чарівної землистої свіжості.

Інгредієнти:

  • ⅓ склянки борошна
  • ½ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
  • 4 курячі грудки без кісток і шкіри 
  • ¼ склянки вершкового масла 
  • ¼ дрібно нарізаної червоної цибулі
  • ½ склянки сухого червоного вина або води
  • ½ склянки води
  • 1 склянка журавлини свіжої або замороженої
  • ½ склянки коричневого цукру
  • ⅛ чайної ложки меленого мускатного горіха

Приготування:

  • У неглибокій тарілці змішайте борошно, сіль і перець. Пропаніруйте курку у борошняній суміші.
  • У сковороді, встановленій на середньому сильному вогні, розтопіть 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажте курку з двох сторін. Вийміть на тарілку і залиште в теплі під фольгою.
  • Зменшіть вогонь до середнього. Розтопіть масло, що залишилося, на сковороді, потім додайте цибулю і пасеруйте 4-5 хвилин, поки вона не розм’якшиться.
  • Додайте вино (або воду) і доведіть до кипіння приблизно 2 хвилини.
  • Додайте в сковороду воду, журавлину, коричневий цукор і мускатний горіх. Готуйте приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи, поки ягоди не почнуть лопатися.
  • Поверніть курку в сковороду. Накрийте кришкою і тушкуйте 20-30 хвилин, час від часу поливаючи соусом, поки курка не приготується.

Подавайте з улюбленим гарніром, овочевими салатами.

Смачного!

Прокрутка до верху