Ця страва стане ідеальною до будь якого свята! Свіжу журавлину готують у суміші вершкового масла, вина, коричневого цукру та мускатного горіха, щоб отримати смачну курочку, яка наповнена смачним яскравим смаком. Це дуже смачно, оригінально, легко і швидко!
Поради:
- Сміливо використовуйте курячі стегенця замість курячих грудок без шкіри і без кісток. Тільки майте на увазі, що приготування буде трохи довше.
- Якщо ви хочете отримати солодший соус, додайте трохи меду.
- Такі трави, як розмарин, шавлія або чебрець, додадуть страві чарівної землистої свіжості.
Інгредієнти:
- ⅓ склянки борошна
- ½ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
- 4 курячі грудки без кісток і шкіри
- ¼ склянки вершкового масла
- ¼ дрібно нарізаної червоної цибулі
- ½ склянки сухого червоного вина або води
- ½ склянки води
- 1 склянка журавлини свіжої або замороженої
- ½ склянки коричневого цукру
- ⅛ чайної ложки меленого мускатного горіха
Приготування:
- У неглибокій тарілці змішайте борошно, сіль і перець. Пропаніруйте курку у борошняній суміші.
- У сковороді, встановленій на середньому сильному вогні, розтопіть 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажте курку з двох сторін. Вийміть на тарілку і залиште в теплі під фольгою.
- Зменшіть вогонь до середнього. Розтопіть масло, що залишилося, на сковороді, потім додайте цибулю і пасеруйте 4-5 хвилин, поки вона не розм’якшиться.
- Додайте вино (або воду) і доведіть до кипіння приблизно 2 хвилини.
- Додайте в сковороду воду, журавлину, коричневий цукор і мускатний горіх. Готуйте приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи, поки ягоди не почнуть лопатися.
- Поверніть курку в сковороду. Накрийте кришкою і тушкуйте 20-30 хвилин, час від часу поливаючи соусом, поки курка не приготується.
Подавайте з улюбленим гарніром, овочевими салатами.
Смачного!