Курка по-тосканськи

Курка по-тосканськи – це вишукана, смачна і проста в приготуванні страва. Приготована в білому вині, приправлена розмарином, часником і цибулею, вона неодмінно порадує вас і ваших близьких і стане окрасою столу.

Якщо у вас не має бажання витрачати багато часу на приготування, а хочеться порадувати близьких, то курка по-тосканськи, саме те що вам треба.

Інгредієнти:

  • 2 кг курка
  • 2 цибулини нарізати четвертинками
  • 8 зубчиків часнику
  • 1 склянка білого вина
  • 1 склянка курячого бульйону
  • свіжий розмарин

для маринаду (щоб натерти курку)

  • 2 гілочки свіжого розмарину
  • 2 зубчики часнику
  • цедра і сік 1 лимона, залиште лимон
  • сіль і перець за смаком
  • 4-5 столових ложок оливкової олії

Приготування:

  • Попередньо розігрійте духовку до 200ºС.
  • Щоб зробити натирання, дрібно наріжте розмарин і часник, потім змішайте з цедрою і соком лимона, сіллю, перцем і оливковою олією.
  • Натріть маринадом курку, обережно послаблюючи шкіру та проштовхуючи трохи під шкіру.
  • Помістіть відкладений лимон у порожнину курки, а потім покладіть курку в готову форму для духовки.
  • Додайте цибулю, зубчики часнику та додатковий розмарин, потім влийте вино та курячий бульйон.
  • Поставте курку в духовку і відразу зменшіть температуру до 160°C.
  • Дайте смажитися протягом 45 хвилин до повної готовності, а потім підвищте температуру до 220°, щоб шкірка стала хрусткою.
  • Коли курка стане золотисто-коричневою і приготується, вийміть її з духовки та дайте відпочити 10-15 хвилин, перш ніж нарізати та подавати.

Можна подавати: з хрустким хлібом, легким овочевим салатом, салатом з маринованими овочами, картопляним пюре, смаженою або запеченою картоплею, рисом.

Смачного!

Прокрутка до верху