Лосось з сирно-шпинатною начинкою в листковому тісті

Лосось в листковому тісті на сирно-шпинатній подушці – це ідеальна страва до свята! Вона вишукана, дуже смачна і має неймовірний вигляд на святковому столі! Ніжне філе лосося поєднується з начинкою з вершкового сиру, пармезану та шпинату і загортається в листкове тісто, яке при запіканні утворює неймовірну хрустку скоринку.

Порада:

Щоб уникнути мокрої скоринки, переконайтеся, що у вашій начинці (філе лосося і шпинатна начинка) немає зайвої рідини, перш ніж класти її в листкове тісто. Промивши лосось, ретельно промокніть його паперовими рушниками, щоб видалити зайву рідину. Хоча вершково-сирна начинка, безумовно, буде трохи вологою, вона не повинна бути дуже рідкою. Щоб запобігти цьому, обов’язково додайте панірувальні сухарі для загустіння. Скоротіть час, і ваша шпинатна суміш може бути невідповідної текстури. Також панірувальні сухарі кладемо поверх нашої шпинатної начинки перед тим, як складати листкове тісто, щоб створити шар між начинкою та тістом.

Інгредієнти:

  • 1 (500 г) філе лосося товщиною приблизно 2,5 см
  • сіль
  • Чорний мелений перець
  • 2 ст. л. оливкова олія першого віджиму
  • 1 середня цибуля, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 140 г бебі шпинату
  • 100 г вершкового сиру
  • 1/2  склянки тертого пармезану
  • 1 ч. л. сушеного кропу
  • 3/4 склянки панірувальних сухарів
  • 1 листкове тісто (38 x 25 см) кімнатної температури
  • 1 велике яйце для змащування

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°С. Щедро посоліть лосось. Покладіть на тарілку та поставте в холодильник до охолодження приблизно на 15 хвилин.
  2. Тим часом у великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Додайте цибулю, часник та готуйте, періодично помішуючи, поки цибуля не стане прозорою, приблизно 5 хвилин. Додайте шпинат і перемішуйте, поки він не стане яскраво-зеленим і не почне в’янути. Додайте вершковий сир, пармезан і кріп і готуйте, часто помішуючи, поки сири не розплавляться і не з’єднаються, приблизно 2 хвилини. Додайте 1/2 склянки панірувальних сухарів і готуйте, помішуючи, поки суміш не загусне, ще приблизно 2 хвилини. Приправте сіллю і перцем.
  3. Промийте лосось під холодною водою, щоб видалити сіль, потім обсушіть паперовими рушниками. Покладіть лист листкового тіста на обробну дошку і розкладіть по центру лосось. (З кожного боку лосося має бути близько 5 см тіста.) Приправте лосось сіллю. Ложкою викладіть сирно-шпинатну начинку на лосось, стежачи, щоб вона залишалася в центрі риби; розгладьте рівним шаром. Посипте рештою 1/4 склянки сухарів поверх шпинатної начинки.
  4. Загніть довгі краї тіста поверх лосося, а потім загніть короткі кінці вгору. Переверніть швом вниз і перекладіть на застелене пергаментом деко. Змастіть все збитим яйцем, а потім виріжте неглибокі діагональні лінії навхрест, щоб зробити верхню частину тіста.
  5. Запікайте лосось, доки тісто не стане золотисто-коричневим, від 25 до 35 хвилин. Перекладіть лосось на тарілку і наріжте.

Подавати цю страву найкраще разом із класичними, ситними гарнірами, наприклад, смаженою картоплею з зеленню, спаржею на пару або овочевими салатами. 

Смачного!

Прокрутка до верху