За вікном осінь, а це значить, що прийшла пора слив та яблук, і саме час приготувати осінній пиріг. Це дуже смачний рецепт пирога. Пісочне тісто з соковитою начинкою зі слив та яблук з додаванням кориці – це вибух смаку! Окрім того, що це, ну дуже смачно, аромат просто неймовірний! Готується швидко і легко.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 120 г цукру
- пачка ванільного цукру
- 2 яйця кімнатної температури
- 2 ст. л. молока
- 500 г борошна
- 10 г розпушувача
Для начинки:
- 500 г яблук
- 600 г слив
- 100 г цукру
- кориця за смаком (дрібка)
- яйце для змащування пирога
- цукрова пудра для посипки пирога
Приготування:
- В мисці розітріть вершкове масло з цукром, додайте ванільний цукор, яйця, молоко. Добре перемішайте до однорідності.
- Додайте просіяне борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
- Для начинки сливи поріжте кубиком, з яблук зріжте шкірку, видаліть серцевину і також наріжте кубиком.
- Додайте цукор, корицю і добре перемішайте.
- Духовку розігрійте до 200 С.
- Форму для пирога, діаметром 27-28см, змастіть вершковим маслом.
- Формуємо пиріг. Тісто розділіть на дві рівні частини.
- Першу частину розкачайте в тонкий пласт, товщиною приблизно 2-3 мм.
- На тісто викладіть начинку.
- Накрийте другою частиною розкачаного тіста.
- Защипніть краї і проколіть в декількох місцях виделкою. Змастіть пиріг збитим яйцем.
- Поставте в духовку випікатися на 30 хвилин або до рум’яної скоринки.
- Готовий гарячий пиріг посипте цукровою пудрою та дайте трішки охолонути. Готово.
Подавайте теплий пиріг з кулькою морозива.
Смачного!