Неймовірно смачний лимонний пиріг

Супер вологий йогуртовий пиріг, наповнений цедрою цитрусових (цедра лимона, лайма та апельсина) і просочений простим лимонним сиропом для максимального смаку! Лимонний пиріг, який обов’язково стане вашим улюбленим на цілий рік! Має легку текстуру з бархатистою крихтою, неймовірно смачний.

Лимонний пиріг можна доповнити іншими фруктами, такими як малина, або травами, як от м’ята, або навіть алкоголем, наприклад, ромом.

Інгредієнти:

Для пирога

  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г цукрового піску
  • 2 чайні ложки ванільного цукру
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 110 г густого грецького або турецького йогурту кімнатної температури
  • 45 г молока кімнатної температури
  • 250 г борошна
  • 1½ чайні ложки розпушувача
  • ½ чайних ложки солі
  • цедра принаймні 3 лимонів або комбінація цедри лимона, лайма та апельсина

Для сиропу

  • 75 г свіжовичавленого лимонного соку
  • 75 г цукрового піску
  • кілька листочків м’яти за бажанням

Для лимонної глазурі

  • 150 г цукрової пудри просіяти
  • 30 г свіжовичавленого лимонного соку , за потреби відрегулюйте кількість, щоб отримати правильну текстуру

Приготування:

  • Почніть попередньо розігрівати духовку до 180 С.
  • Приготуйте свою форму, я використовую  силіконову форму для торта.
  • Збийте масло та цукор міксером протягом 3-5 хвилин до пишної маси. Додайте ванільний цукор та цедру лимона.
  • Додайте яйця кімнатної температури в суміш по одному, не вимикаючи міксер.
  • Просійте разом сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль.
  • Змішайте вологі інгредієнти: йогурт кімнатної температури та молоко кімнатної температури разом протягом кількох секунд.
  • Перейдіть на силіконову лопатку і додайте сухі та вологі інгредієнти в масляно-яєчну суміш у 4 кроки: вологий, сухий, вологий, сухий.
  • Вилийте тісто для пирога у форму.
  • Випікайте 40-45 хвилин при 180 C, доки шпажка, вставлена ​​в середину пирога, не вийде чистою.

Для Лимонадного сиропу

  • Проварити всі інгредієнти разом кілька хвилин до консистенції сиропу, потім наколоти корж зверху і полити теплим сиропом теплого коржа.
  • Дайте пирогу відпочити кілька хвилин у формі, потім переверніть його та дайте йому охолонути до кімнатної температури на решітці перед глазуруванням.

Приготуйте цитрусову глазур

  • Свіжий лимонний сік змішайте з цукровою пудрою до однорідності. Відрегулюйте кількість рідкого/сухого інгредієнта, якщо необхідно, щоб досягти потрібної консистенції для наливання глазурі.
  • Поливаємо глазур’ю холодний торт. Дайте йому застигнути кілька хвилин, і ваш пиріг готовий. Його можна прикрасити кількома скибочками апельсина та лимона, малиною та листочками м’яти.
Прокрутка до верху