Французький грушевий пиріг

Цей чудовий універсальний пиріг підійде і як вишуканий десерт до романтичної вечері, доповнений морозивом чи взбитими вершками, і як перекус до філіжанки кави. Соковитий, просочений пиріг, має неймовірний, вишуканий лимонно-грушевий смак.

Обирайте груші, які не надто тверді, але при легкому натисканні вони трохи «провисають». За бажанням лимон можна замінити ваніллю – додайте 1 чайну ложку ванільного екстракту замість цедри, а сік замініть іншою столовою ложкою молока.

Інгредієнти:

  • 185 г вершкового масла кімнатної температури плюс додаткові 20 г розтопленого
  • 150 г (3/4 склянки) цукрової пудри плюс 2 ч. л.
  • 2 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 3 яйця
  • 225 г (1,5 склянки) борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 80 мл (1/3 склянки) молока
  • 1 ст. л лимонного соку
  • 2 груші, очищені, нарізані четвертинками, видалені серцевини

Приготування:

Крок 1

Розігрійте духовку до 180C. Змастіть маслом форму діаметром 21 см і застеліть її папером для випічки.

Крок 2

Міксером збийте масло, цукор і лимонну цедру до блідого, кремового стану. Додайте по одному яйця, добре збиваючи після кожного додавання. 

Крок 3

Додайте половину борошна в масляну суміш, перемішайте. Додайте молоко і лимонний сік, знову перемішайте. Додайте борошно, що залишилося. Вилийте половину тіста у форму і розрівняйте поверхню. Наріжте груші довгими часточками товщиною приблизно 7 мм. Розкладіть половину скибочок груші поверх тіста. Зверху викладіть тісто, що залишилося, і скибочки груші, що залишилися.

Крок 4

Змастіть груші розтопленим маслом і посипте цукром. Випікайте 45 хвилин або до золотистого кольору. Готовий пиріг залиште на 10 хвилин, перш ніж перевернути на решітку, щоб повністю охолонути. Готово.

Смачного!

Прокрутити вгору