Легкий кавовий торт – це смачний вологий кавовий бісквіт, покритий неймовірно ароматним кавовим масляним кремом. Простий у приготуванні та наповнений смаком. Ідеальний десерт до гарячих напоїв в теплій компанії друзів та сім’ї. Тож побалуйте своїх близьких цим простим і смачним кавовим тортом.
Рецепт розрахований на 2 круглі роз’ємні форми діаметром 20 см.
Інгредієнти:
Для кавового бісквіту
- 3 столові ложки порошку розчинної кави – або кавових гранул, подрібнених у порошок
- 200 г звичайного борошна
- 2 ½ чайної ложки розпушувача
- 220 г м’якого світло-коричневого цукру
- 220 г маргарину або вершкового масла – масло повинно бути м’яким , кімнатної температури
- 4 яйця
- 2 ч. л. молока
- дрібка солі
Для кавового масляного крему
- 200 г вершкового масла – м’якого кімнатної температури
- 400 г цукрової пудри
- ¼ чайної ложки ванільного екстракту
- 8 чайних ложок порошку або гранул розчинної кави
- 4 ч. л. окропу
- Трохи молока
Приготування:
Приготуйте кавові коржі
- Попередньо розігрійте духовку до 180ºC. Вистеліть дві круглі форми діаметром 20 см пергаментом.
- Покладіть усі інгредієнти для бісквіту для торта у велику миску та збивайте електричним міксером або вручну на низькій швидкості, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
- Розподіліть суміш між двома підготовленими формами. Потім випікайте 30-35 хвилин, поки шпажка, вставлена в центр, не вийде чистою.
- Коли коржі приготуються, вийміть їх з духовки. Дайте їм охолонути у формах приблизно на 10 хвилин, а потім вийміть їх із форм і перемістіть на решітку для повного охолодження.
Зробіть кавовий масляний крем
- Поки коржі охолоджуються, приготуйте кавово-масляний крем. Почніть зі змішування розчинної кави з окропом. Відставте остигати.
- У великій мисці збийте масло і ванільний екстракт на низькій швидкості до м’якості. Додайте цукрову пудру і збивайте на низькій швидкості до однорідності з маслом. Поступово додайте кавову суміш по 1 чайній ложці. Після кожного додавання збивайте масляний крем, доки кава повністю не з’єднається, перш ніж додавати ще.
- Перевірте консистенцію вершкового крему. Він повинен бути настільки м’яким, щоб його можна було намазати на скибочку хліба. Якщо воно занадто тверде, додайте трохи молока (не більше 1 чайної ложки за раз), доки не стане бажаної консистенції.
Зберіть торт
- Помістіть нижній корж на блюдо для подачі, наприклад золоте. Рівномірно розподіліть приблизно ⅓ кавово-масляного крему по бісквіту.
- Додайте верхній шар бісквіта. Знову нанесіть ⅓ кавового масляного крему зверху. Помістіть масляний крем, що залишився, у кондитерський мішок із великою зірчастою насадкою. Викладіть 12 шматочків масляного крему, рівномірно розподіливши по краю торта. Звичайно, якщо ви не любите кант, просто розділіть масляний крем між серединою та верхом торта.
- Подавайте.
Смачного!