8 помилок планування кухні і як їх уникнути

Помилки в плануванні кухні на можуть перетворити те, що потенційно може бути ефективним дизайном для приготування їжі, на складний у використанні простір, що ускладнює виконання завдань, ніж потрібно.

Незважаючи на те , що ідеї кухні часто використовуються для невеликих будинків, це планування, яке однаково може працювати на великій кухні, яка є частиною відкритого плану поверху, але в будь-якій ситуації життєво важливо розуміти, що може піти не так. один із цих макетів, щоб уникнути помилок.

Ми попросили експертів з дизайну кухонь поділитися цим досвідом, і це помилки планування кухонь на камбузі, які вони бачать знову і знову, а також те, що робити, щоб ви їх не повторювали.

Камбуз є популярним вибором серед планувань кухонь, оскільки він може втілити ідеї маленької кухні в компактних вузьких просторах і бути стильним вибором для великих відкритих приміщень.

Дві паралельні лінії шаф можуть зробити невелику кухню ефективною з плануванням, яке нагадує обмежені місця для підготовки та приготування їжі на кораблях і літаках, які, тим не менш, повинні бути функціональними. Але найкращим планом для кухні на камбузі може бути одна лінія шаф у найвужчому просторі. А у великих кімнатах ряд шаф, що виходять на острів, може створити окрему зону для приготування їжі, яка, тим не менш, зберігає план поверху відкритим.

Але зрозумійте їх неправильно, і ці елегантні макети можуть бути не ергономічними, і це пастки, яких варто остерігатися.

1. Нездатність визначити зони інтенсивного руху

Важливо визначити, які частини кухні будуть найбільш завантаженими, щоб уникнути помилок у плануванні.

Якщо у вас більш обмежений план поверху, найважливіше, про що вам потрібно подумати, — це відстань між приладами на вашій кухні.

Там, де знаходяться ваші прилади, люди зазвичай також, тому ви не хочете створювати серйозні проблеми з потоком, якщо всі ваші прилади знаходяться в одній зоні. Окрім техніки, подумайте про те, де розташовані раковина та сміттєвий бак – це дві інші зони з інтенсивним рухом людей. Це особливо важливо в плануванні кухні у стилі камбуз, оскільки у вас є лише один напрямок руху, тому ви не хочете обмежувати гнучкість, розташовуючи прилади прямо один навпроти одного.

2. Нехтування освітленням

Це може бути обмежена площа, але кухня на камбузі потребує кухонного освітлення, яке так само ретельно сплановано, як і кімнати з набагато більшою площею.

Подолайте погане освітлення, яке часто зустрічається на камбузних кухнях, додавши баланс інтер’єру та акцентного освітлення, яке зробить простір яскравим, але привабливим. Правильне освітлення також може зробити маленьку кухню більшою, а дотримання правил кухонного освітлення та поєднання різних джерел світла робить кожне завдання легшим і безпечнішим.

3. Прохід надто вузький

Яким би ефективним не був камбуз у вузькій кухні, якщо простору між стільницями в кімнаті з двома рядами шаф недостатньо, виникає проблема.

Між стійками має бути щонайменше 90 сантиметрів. Але майте на увазі, що це справді лише для кухонь, які використовуються лише однією людиною одночасно. Для спільної кухні відстань від 120 до 150 сантиметрів.

4. Неправильне використання простору

Робочі зони кухні на камбузі є цінними, але часто використовуються для інших необхідних речей, що робить підготовку та приготування їжі більш незручними.

Найчастіше люди схиляються до симетрії та огороджують задню стінку камбузу коморою та холодильником. Це займає дорогоцінний простір для приготування їжі, і ваш гарний новий камбуз відчуває себе тісним і містким, а не відкритим і просторим. 

Щоб якнайкраще використати вашу кухню, згрупуйте вищі комунальні та побутові прилади, такі як комора та холодильник, на стіні перпендикулярно камбузу.

5. Не працює кожен сантиметр

Подібно до своєї морської тезки, камбузна кухня в домі повинна оптимізувати доступний простір, щоб компактність не дорівнювала розчаровуванню та тісності. Використовуйте кожен сантиметр на маленьких кухнях по максимуму. Високі шафи та висувні ящики є інноваційними рішеннями для зберігання, щоб уникнути безладу та максимально збільшити простір.

Маленьке кухонне сховище, яке завантажує простір, також може включати стелажі та стійки для стін, а роздільники можна додати, щоб краще організувати існуючі ящики та шафи. 

6. Використання острова для приготування їжі

У камбузі, який складається з однієї лінії шаф уздовж стіни та острова, проектувати кухонний острів для приготування їжі ні-ні.

Скористайтеся перевагами задньої зони камбуза, щоб розмістити варильну поверхню та мийку як основну робочу зону, залишивши свій кухонний острів як місце для приготування їжі та невимушену їдальню. Розташуйте варильну панель і раковину на протилежних кінцях задньої стінки камбуза, щоб максимізувати робочий процес.

7. Забути про вентиляцію

Помилкою є нехтування вентиляцією, що має сумні наслідки. Не забувайте про вентиляцію. Система якості забезпечує свіже повітря та прохолоду на кухні, що особливо важливо в тісних приміщеннях.

Погана вентиляція також може призвести до появи неприємних запахів, і дуже важливо мати ефективний витяжний вентилятор – приготування їжі без одного з них є одним із речей, які люди з приємно пахучою кухнею ніколи не роблять.

8. Недотримання контрасту світлого і темного

Дуже спокусливо використовувати білий колір у кухонному гарбузі, і це правда, що він може бути дуже ефективним при проектуванні маленької кухні. Але майте на увазі, що контраст може допомогти. Створивши щось, на чому можна зосередитися, а не море білих шаф, можна зробити простір більшим. Головною порадою було б додати кілька контрастних відтінків з боків кухні, а не на кінець камбузу, щоб «розширити» простір і уникнути надто схожого на тунель.

Вибирайте кольори та матеріали з розумом. Збалансовуючи світлі та темні відтінки, можна створити ілюзію простору в кухні на камбузі.

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

Які недоліки планування кухні на камбузі?

Кухня на камбузі може мати деякі недоліки. Оскільки камбуз часто знаходиться в коридорі, він може здаватися тісним. Виправте це, включивши відкриті стелажі, а також верхні шафи та використовуючи світловідбиваючі кольори, щоб візуально розширити простір. Однак це не проблема, коли камбуз має відкритий план поверху. Як і на всіх маленьких кухнях, на камбузі може не вистачати місця для зберігання, тому важливо максимально збільшити його, використовуючи рішення для організації всередині шаф і ящиків і на всю висоту кімнати. Велика побутова техніка також не поміститься у вузький камбуз, тому підберіть відповідний розмір і розгляньте такі варіанти, як ящики для посудомийної машини. 

Створення найкращого планування для вузької кухні є складним дизайнерським завданням, але камбузи можуть бути надзвичайно ефективними, а також естетично привабливими. Більше того, камбуз може бути чудовою кухнею для шеф-кухаря, тому що для цього не потрібно виконувати надто багато часу. А завдяки кухонному сховищу від підлоги до стелі камбуз може забезпечити стільки місця для зберігання, скільки вам потрібно.

Прокрутити вгору