Неймовірно смачні і пухкі пиріжки з капустою

Хто ж не любить пиріжки, тай ще з капустою. Як на мене це просто класика української випічки. Існує безліч варіантів тіста і начинки, пропонуємо вам ще один чудовий рецепт пухких, ніжних пиріжків з класичною начинкою з капусти.

Інгредієнти:

Для дріжджового тіста:
  • 240 мл. молока (теплого)
  • 1 ст. л. цукру
  • 6 г сухих дріжджів
  • 1 яйце кімнатної температури
  • 30 г розтопленого вершкового масла (теплого)
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 400 г борошна
  • 1 ч. л. солі
Для начинки:
  • 1 велика цибулина
  • 2 середні морквини
  • пів головки капусти
  • сіль
  • перець чорний мелений
  • лавровий лист
  • Рослинна олія для смаження

Жовток і 1 ст. л. рослинної олії для змащування пиріжків

Приготування:

Готуємо тісто:
  • В тепле молоко додати ложку цукру, дріжджі. Перемішати і залишити в теплому місці на 10 хвилин.
  • Додати яйце, вершкове мало та рослинну олію. Перемішати до однорідності.
  • Додати борошно і сіль. Перемішати
  • Вимішуємо тісто. Якщо у вас є міксер з насадкою для тіста, вимішуєте протягом 5 хвилин. Руками вимішуємо 15 хвилин, доки тісто не почне відлипати від рук і поверхні.
  • Щоб тісто не прилипало в кінці замісу, змащуємо руки рослинною олією, формуємо кулю, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин, доки не збільшиться в три рази.
  • Коли тісто підійшло, обминаємо його, щоб випустити вуглекислий газ і залишаємо ще на 40 хвилин.
Готуємо начинку:

Доки тісто підходить приготуємо начинку з капусти.

  • 1 велику цибулину наріжте кубиком, моркву натріть на великій терці, капусту нашинкуйте.
  • В сковороду додаємо рослинну олію і обсмажуємо цибулю 2 хвилини, далі додаємо моркву і знову обсмажуємо декілька хвилин. Додаємо капусту, трошки води перемішуємо накриваємо кришкою тушкуємо 10 хвилин.
  • Додаємо сіль, перець за смаком, перемішуємо і знову тушкуємо 30 хвилин, або до м’якості капусти.
  • За 2 хвилини до готовності додаємо лавровий лист, робимо великий вогонь і помішуючи випаровуємо рідину, щоб начинка не була дуже соковитою.
  • З готової начинки дістаємо лавровий лист. Даємо охолонути.
Формуємо пиріжки:
  • Змастіть робочу поверхню рослинною олією, щоб тісто не прилипало. Розділіть тісто на 10 рівних частин. За допомогою скалки сформуйте круглі форми. В центр помістіть начинку і сформуйте трикутник. Можна робити пиріжки будь-якої зручної для вас форми. Викладаємо на застелене пергаментом деко. Готові пиріжки накриваємо рушником і даємо постояти 15 хвилин, щоб вони виросли.
  • Ввімкніть духовку на 180 °C.
  • Жовток збиваємо з рослинною олією і змащуємо пиріжки.
  • Ставимо пиріжки з капустою в духовку на 3 хвилин або доки не підрум’яняться.

Готові пиріжки накриваємо рушником, даємо охолонути і можна насолоджуватись.

Смачного!

Прокрутка до верху