Хто ж не любить пиріжки, тай ще з капустою. Як на мене це просто класика української випічки. Існує безліч варіантів тіста і начинки, пропонуємо вам ще один чудовий рецепт пухких, ніжних пиріжків з класичною начинкою з капусти.
Інгредієнти:
Для дріжджового тіста:
- 240 мл. молока (теплого)
- 1 ст. л. цукру
- 6 г сухих дріжджів
- 1 яйце кімнатної температури
- 30 г розтопленого вершкового масла (теплого)
- 1 ст. л. рослинної олії
- 400 г борошна
- 1 ч. л. солі
Для начинки:
- 1 велика цибулина
- 2 середні морквини
- пів головки капусти
- сіль
- перець чорний мелений
- лавровий лист
- Рослинна олія для смаження
Жовток і 1 ст. л. рослинної олії для змащування пиріжків
Приготування:
Готуємо тісто:
- В тепле молоко додати ложку цукру, дріжджі. Перемішати і залишити в теплому місці на 10 хвилин.
- Додати яйце, вершкове мало та рослинну олію. Перемішати до однорідності.
- Додати борошно і сіль. Перемішати
- Вимішуємо тісто. Якщо у вас є міксер з насадкою для тіста, вимішуєте протягом 5 хвилин. Руками вимішуємо 15 хвилин, доки тісто не почне відлипати від рук і поверхні.
- Щоб тісто не прилипало в кінці замісу, змащуємо руки рослинною олією, формуємо кулю, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин, доки не збільшиться в три рази.
- Коли тісто підійшло, обминаємо його, щоб випустити вуглекислий газ і залишаємо ще на 40 хвилин.
Готуємо начинку:
Доки тісто підходить приготуємо начинку з капусти.
- 1 велику цибулину наріжте кубиком, моркву натріть на великій терці, капусту нашинкуйте.
- В сковороду додаємо рослинну олію і обсмажуємо цибулю 2 хвилини, далі додаємо моркву і знову обсмажуємо декілька хвилин. Додаємо капусту, трошки води перемішуємо накриваємо кришкою тушкуємо 10 хвилин.
- Додаємо сіль, перець за смаком, перемішуємо і знову тушкуємо 30 хвилин, або до м’якості капусти.
- За 2 хвилини до готовності додаємо лавровий лист, робимо великий вогонь і помішуючи випаровуємо рідину, щоб начинка не була дуже соковитою.
- З готової начинки дістаємо лавровий лист. Даємо охолонути.
Формуємо пиріжки:
- Змастіть робочу поверхню рослинною олією, щоб тісто не прилипало. Розділіть тісто на 10 рівних частин. За допомогою скалки сформуйте круглі форми. В центр помістіть начинку і сформуйте трикутник. Можна робити пиріжки будь-якої зручної для вас форми. Викладаємо на застелене пергаментом деко. Готові пиріжки накриваємо рушником і даємо постояти 15 хвилин, щоб вони виросли.
- Ввімкніть духовку на 180 °C.
- Жовток збиваємо з рослинною олією і змащуємо пиріжки.
- Ставимо пиріжки з капустою в духовку на 3 хвилин або доки не підрум’яняться.
Готові пиріжки накриваємо рушником, даємо охолонути і можна насолоджуватись.
Смачного!