Дуже смачні та корисні морквяні мафіни

Ці легкі, корисні морквяні мафіни готуються з вівсяних пластівців, банану, кокосу та меду. Це вдалий варіант для сніданку, перекусу, десерту до улюбленого напою. Це дуже поживно і корисно. Запашні, дуже апетитні і смачні, вони не залишать вас байдужими. Вершкова глазур робить ці мафіни схожими на морквяний пиріг. Обов’язково скуштуйте цієї осені цю, зігріваючу душу, випічку.

Інгредієнти:

  • 3 склянки вівсяних пластівців
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 чайні ложки меленої кориці
  • ½ чайної ложки меленого мускатного горіха
  • ½ чайної ложки меленого імбиру
  • щіпка гвоздики
  • 3 банана
  • 3 яйця
  • 3/4 склянки молока на ваш вибір
  • 2 столові ложки олії на ваш вибір
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 2 столові ложки меду
  • 2 склянки тертої моркви (приблизно 3 великі моркви)
  • 1 чашка журавлини/родзинок (за бажанням)
  • ½ чашки сушеного кокосу

Для вершкової глазурі (за бажанням)

  • 1 стакан вершкового сиру (кімнатної температури)
  • 1 стакан цукрової пудри просіяти
  • 1 склянка підсмаженого кокосу для начинки

Приготування:

Крок 1

Попередньо розігрійте духовку до 180ºC і вистеліть форму для кексів з 12 отворами паперовими вкладками. Злегка збризніть вкладиші антипригарним кулінарним спреєм, оскільки тісто для мафінів може бути липким і прилипати до вкладишів. 

Крок 2

Зробіть вівсяне борошно, для цього вівсяні пластівці необхідно змолоти у блендері до стану борошна. Перекладіть у миску, додайте розпушувач, сіль і спеції. Гарно перемішайте.

Крок 3

В окремій мисці розімніть банани, до них додайте олію, яйця, молоко, ваніль і мед. Змішайте.

Крок 4

Вологі інгредієнти додайте до сухих і перемішайте до повного з’єднання, потім додайте моркву, родзинки/журавлину та кокос. 

Крок 5

Ложкою викладіть тісто в підготовлені вкладиші та поставте в розігріту духовку. 

Крок 6

Випікайте 20-25 хвилин, поки вставлена ​​шпажка не вийде чистою. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути. 

Крок 7

Приготуйте глазур, збийте разом цукрову пудру та вершковий сир до однорідності. Нанесіть глазур на мафіни, а зверху покладіть підсмажений кокос. 

Смачного!

Прокрутка до верху