Закуска з готового листкового тіста з шинкою та сиром

Шинка, сир і листкове тісто створені одне для одного! Ці легкі кондитерські кишеньки збираються в одну мить і дуже смачні. Начинка готується лише з шинки, сиру та 3-компонентного медово-гірчичного соусу. Подавайте їх як закуску або швидкий перекус.

Основні поради по роботі з листковим тістом

  • Зберігайте листкове тісто в охолодженому стані. Дістаньте його з холодильника тільки тоді, коли всі інші інгредієнти будуть готові. У теплому вигляді воно буде липким і з ним важко працювати.
  • Якщо в будь-який момент ваше листкове тісто стане занадто м’яким і липким, просто поставте його в холодильник на 5-10 хвилин. Також допомагає посипання тіста борошном під час його розкочування.
  • Масляне листкове тісто більш липке, ніж звичайне листкове тісто, виготовлене з жиру або пальмового жиру (але воно набагато смачніше!).
  • Якщо ви використовуєте заморожене листкове тісто, краще розморозити його в холодильнику на ніч, а не швидко розморожувати на столі – воно може поламатися.

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки діжонської гірчиці
  • 1 столова ложка меду
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 лист листкового тіста приблизно 285 г
  • 6 скибочок шинки
  • 1 1/2 склянки подрібненого улюбленого сиру 150 г
  • листя чебрецю за бажанням
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Крок 1

Розігрійте духовку до 220°C

Крок 2

У невеликій мисці змішайте діжонську гірчицю, мед і лимонний сік. Приправити сіллю і перцем.

Крок 3

Листкове тісто злегка розкачайте в прямокутник, потім розріжте на 6 квадратів (якщо воно вже має прямокутну форму, залиште як є). Викладіть кожен квадрат на деко, застелене пергаментним папером.

Крок 4

Покладіть скибочку шинки на кожен квадрат, потім нанесіть на шинку приблизно 3-4 чайні ложки соусу, зверху посипте тертим сиром і посипте листочками чебрецю (за бажанням).

Крок 5

З’єднайте чотири краї кожного квадрата з листкового тіста до центру та ретельно затисніть їх разом посередині.

Крок 6

У маленькій мисці збийте яйце з 2 чайними ложками води. Змастіть випічку сумішшю.

Крок 7

Випікайте 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 160°C і випікайте 10-15 хвилин або до золотистого кольору (наприкінці часу випікання стежте за випічкою, щоб вона не стала занадто темною).

Смачного!

Прокрутка до верху