Сирні картопляні кульки

Ці маленькі сирні картопляні кульки — це, по суті, крокети з сирною начинкою. Смажена у фритюрі кулька картопляного пюре з сирною начинкою, яка тане у роті. Зовні хрусткі, а всередині наповнені вершковим картопляним пюре та розплавленою серцевиною сиру.

Така закуска прийдеться до душі абсолютно всім. Хто ж не любить хрусткий смаколик з тягучою сирною начинкою всередині? До святкового столу, до вечірки, до перегляду фільму з друзями – це чудовий перекус.

Поради:

  • Картопляне пюре має бути кімнатної температури. З таким пюре легко працювати адже воно не липне до рук і коли ви смажите у фритюрі, зовнішня сторона обсмажується а сир всередині не розплавиться.
  • Кульки зробіть однакового розміру, за допомогою мірної ложки або ваг. Так ваші кульки будуть одночасно готуватися, та й виглядатимуть вони естетично і професійно.
  • В рецепті використовується тертий сир, але набагато простіше просто нарізати кубиками моцарелу або сир і загорнути його в пюре.
  • Також, ви можете до картопляного пюре додати часниковий порошок, цибульний порошок, бекон або зелену цибулю. Сир також можна замінити на інший.

Інгредієнти:

  • 2 великі картоплини
  • 1 ст ложка вершків або молока
  • сіль за смаком
  • 150 г сиру моцарела 
  • 1 стакан борошна
  • 1-2 великих яйця злегка збити
  • 1,5 склянки панірувальних сухарів
  • олія для смаження, приблизно 2 склянки

Приготування:

  • Приготуйте картопляне пюре. Додайте картоплю у каструлю і залийте холодною водою. Додайте сіль та доведіть до кипіння. Варіть картоплю на середньому вогні, доки картопля не стане м’якою, приблизно 20-25 хвилин. Добре відцідить і розімніть. Додайте вершки та за потреби підсоліть, перемішайте. Відставте охолонути.
  • Коли картопля охолоне (ви можете приготувати її напередодні, а потім дістати її з холодильника, щоб нагрітися до кімнатної температури протягом 1-3 годин), за допомогою ложки для морозива або мірної ложки вийміть 2 столові ложки картоплі. Сформуйте кульку, потім злегка приплюсніть і покладіть в середину кульку сиру (для цього сир натріть на терці і потім з невеликих шматочків сформуйте кульки сиру). Обережно скачайте кульку так, щоб сир повністю був всередині. 
  • Візьміть три невеликі миски. Одну з борошном, одну зі злегка збитим яйцем і одну з панірувальними сухарями. Обережно, по одній кульці за раз, занурьте кульку в борошно, струсивши надлишки, потім змастіть в яєчній рідині і на останок обваляйте в панірувальних сухарях. Відкладіть на тарілку або піднос і продовжуйте панірувати кульки.
  • У глибокій каструлі з товстим дном нагрійте 5 см олії на середньому вогні, поки вона не досягне 190°С. Обережно помістіть картопляні сирні кульки в гарячу олію, час від часу перевертаючи та підтримуючи температуру олії 190°С, доки паніровка не стане золотисто-коричневою та хрусткою, 2-3 хвилини. Використовуйте шумівку, щоб перекласти на паперові рушники, щоб дати олії стекти. Дайте трохи охолонути і насолоджуйтесь гарячим, поки сир ще еластичний.

Смачного!

Прокрутка до верху