Вершковий курячий суп – вишуканий і дуже смачний!

Вершковий бульйон, соковиті шматочки курки, паста і шпинат із шматочками в’ялених помідорів – це все неймовірний вершковий курячий суп, який нікого не залишить байдужим! Ви обов’язково повинні його приготувати, це дуже смачно і не складно готувати. Такий чудовий вершковий суп зігріє і надасть сил і енергії в прохолодну пору року!

Поради щодо приготування:

  • Вино – додає додаткову глибину смаку, щоб було достатньо смаку, використовуючи 50/50 курячого бульйону/води. Якщо ви не бажаєте додавати алкоголь замініть половину води більшою кількістю курячого бульйону (інакше бульйон трохи втратить смак).
  • Вершки надають супу чудового вершкового смаку, а також роблять суп білим. Якщо замість нього використовується молоко, зменшіть кількість води на 1/2 склянки та використовуйте 1 1/2 склянки знежиреного молока (інакше колір супу не такий білий).
  • В’ялені помідори – це посипка для цього супу, яка робить його цікавим! Але можна замінити домашніми сухарями.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого стегна, без шкіри без кісток
  • 1/2 чайної ложки сіль і перець
  • 30 г вершкового масла
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 2 великі стебла селери, дрібно нарізані
  • 1/2 склянки Шардоне або іншого сухого білого вина, за бажанням
  • 4 склянки курячого бульйону
  • 3 чашки води
  • Сіль
  • Перець
  • 250 г невеликих макаронних виробів, наприклад маленькі мушлі (або інших дрібних макаронних виробів, рису, картоплі тощо.)
  • 1 склянка пармезану, дрібно натертого
  • 1 склянка жирних вершків
  • 2 склянки бебі-шпинату
  • 1/2 склянки в’ялених помідорів
  • 2 ч. л. кукурудзяного борошна/кукурудзяного крохмалю, змішаного з 2 ч. л. води (для загущення)

Приготування:

  • Обсмажте курку на вершковому маслі, щоб поверхня трохи зарум’янилася. Не має значення, якщо курка не приготується до кінця, тому що після того, як ми її наріжемо, вона відправляється в суп. Це зробить наш суп смачнішим, аніж використати варену курку.
  • Наріжте курку, коли вона достатньо охолоне. Зробіть це, поки варяться макарони. Не турбуйтеся про сирі шматочки, вони швидко зваряться, якщо їх знову додати в гарячий бульйон.
  • Пасеруйте цибулю, часник і селеру в одній каструлі, де смажилась курка, використовуючи залишки вершкового масла.
  • Додайте біле вино, і готуйте, поки кількість не зменшиться вдвічі. Додайте бульйон і воду.
  • Макарони – коли бульйон знову закипить, додайте макарони та варіть їх протягом часу, указаного на упаковці.
  • Нарізана курка – коли пасту введено, наріжте курку, а потім просто додайте її в бульйон приблизно в середині часу варіння пасти.
  • Змішайте кукурудзяне борошно/кукурудзяний крохмаль із невеликою кількістю води, а потім додайте в бульйон. Необхідно лише трохи кукурудзяного борошна, оскільки глютен у макаронних виробах і вершках сприяє згущенню супу.
  • Додайте пармезан, потім вершки та шпинат. Коли шпинат зів’яне, а це займе лише хвилину або близько того, кукурудзяна мука згустить суп. І все – готово до подачі!
  • Наріжте в’ялені помідори шматочками.
  • Розлийте суп у миски. Посипте в’яленими помідорами та трохи окропіть олією з банок для в’ялених помідорів. Додаткова порція пармезану також не завадить.

Смачного!

Прокрутити вгору