Суп із сочевиці з додаванням каррі

Суп із сочевиці з додаванням каррі – цей легкий кремовий суп, заспокійливий, поживний і, найголовніше, СМАЧНИЙ! Ідеальна страва для прохолодного чи будь-якого дня!

Суп простий у приготуванні, і його готують переважно з натуральних інгредієнтів. Добре смакує із здобним хлібом, лавашем або хрустким хлібом. Хліб вбирає всі ці ароматні соки.

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками
  • 1 морква, нарізана кубиками
  • 1 червоний болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 4 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • Шматочок імбиру, довжиною 5 см, очищений і дрібно натертий
  • 1 столова ложка жовтого порошку каррі
  • 1/4 чайної ложки подрібнених пластівців червоного перцю
  • 3/4 склянки червоної сочевиці, промити, осушити та перебрати
  • 2 1/2 склянки овочевого бульйону
  • 500 г смажених помідорів, нарізаних кубиками
  • 400 г кокосового молока, добре струсіть
  • 1/2 склянки нарізаної кінзи, якщо вам не подобається кінза, її можна замінити петрушкою аобо кропом
  • Сіль і перець за смаком
  • Шматочки лайму для подачі

Приготування:

  1. У великій каструлі розігрійте олію на середньому сильному вогні. Додайте цибулю, моркву та червоний болгарський перець і варіть до готовності приблизно 4-5 хвилин.
  2. Додайте часник, імбир, порошок каррі та подрібнений червоний перець. Тушкуйте 1 хвилину та додайте червону сочевицю.
  3. Влийте овочевий бульйон, помідори та кокосове молоко. Додайте кінзу або іншу зелень, приправте сіллю та перцем. Доведіть суп до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте 20 хвилин, періодично помішуючи, або поки сочевиця не стане м’якою, але не стане кашоподібною. Спробуйте суп і, якщо необхідно, додайте сіль і перець.
  4. Розлийте суп у миски та прикрасьте кінзою, крапелькою кокосового молока та вичавленим соком лайма, якщо бажаєте. Подавайте негайно.

Смачного!

Прокрутка до верху