Галета з грушею пашот

Простий і дуже смачний десерт в осінню пору року. Насичена, вершкова скоринка пирога, покрита ароматними, ніжними грушами пашот, які тануть у роті, і трохи хрустких смажених волоських горіхів роблять цей десерт неперевершеним.

Що таке груша пашот? По суті, це свіжі очищені груші, які занурюють у ароматну рідину зі спеціями, а потім повільно варять на плиті до готовності. У більшості випадків рідина для варіння являє собою суміш цукру, води та вина. І найпоширенішими спеціями, як правило, є кориця, гвоздика та апельсинова цедра.

Поради:

  1. Для максимально насиченої здобної скоринки використовуйте вершкове масло 82% жирності.
  2. Під час приготування тіста масло, вершковий сир і жирні вершки повинні бути дуже холодними. Отже, якщо в будь-який момент тісто почне занадто сильно нагріватися або стане м’яким, вам потрібно охолодити його на кілька хвилин, перш ніж продовжити.
  3. За цим рецептом галетної скоринки використовується холодні жирні вершки. Але якщо ви не бажаєте використовувати жирні вершки або їх немає під рукою, сміливо використовуйте рівну кількість холодної води замість них.
  4. Вимішуйте тісто обережно, щоб не перетягнути його або зробити занадто теплим. І ніколи не використовуйте міксер або кухонний комбайн для приготування цієї скоринки.
  5. Коли ви збираєте галету, робіть це швидко, щоб тісто не нагрілося від ваших рук.
  6. Щоб дно не було сирим, між фруктами та тістом для пирога потрібно покласти щось на зразок мигдального борошна, щоб воно ввібрало зайву вологу. Однак, якщо у вас алергія на горіхи, манна каша стане чудовою заміною.
  7. Вибирайте груші приблизно однакового розміру та однакову стиглість для рівномірного приготування. Найкращі варіанти груші — Bosc і Anjou. Ніколи не використовуйте груші Barlett, оскільки вони занадто м’які.
  8. Використовуйте відповідну овочечистку, щоб очистити груші. Ви хочете, щоб вони зберігали свою красиву форму, тому вам потрібно просто видалити шкіру.
  9. Використовуйте менше цукру в сиропі для маринування, щоб приготувати корисну грушеву галету.
  10. Щоб не переварити груші, вийміть їх із каструлі, щойно вони стануть м’якими. Якщо вони знаходяться у гарячому сиропі, вони продовжуватимуть готуватися.
  11. Добре обсушіть груші на паперових рушниках, перш ніж викласти їх на галет. Вологі груші можуть спричинити розмокання дна.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 190 г борошна 
  • дрібка солі
  • дрібка розпушувача
  • 10 г цукрового піску
  • 115 г  вершкового масла дуже холодного
  • 15 г ( 1 столова ложка ) жирних вершків
  • 30 г ( 2 столові ложки ) вершкового сиру

Для груші пашот

  • 3 груші вертикально розрізати навпіл
  • 1 л води, за бажанням замініть половину води червоним або білим вином
  • 150 г  цукрового піску
  • 1 велика паличка кориці
  • шкірки апельсина
  • гвоздика

Для збірки

  • 2 столові ложки мигдального борошна або манки
  • жменька волоських горіхів за бажанням
  • 1 яйце збите з 1 ч. л. молока

Приготування:

Почніть з приготування тіста для пирога

  • Просіяти сухі інгредієнти; борошно, цукор, розпушувач, сіль
  • Додайте дуже холодні шматочки вершкового масла і розітріть суміш між пальцями, доки вона не стане консистенцією, схожою на пісок
  • Додайте вершки та вершковий сир і перемішуйте руками, поки тісто не з’єднається
  • Вимішуйте тісто долонею протягом хвилини (не перемішуйте і не використовуйте міксер), поки тісто не стане однорідним.
  • Сформуйте з тіста диск, оберніть його харчовою плівкою та поставте в холодильник на 2 години

Готуємо грушу пашот

  • Приготуйте сироп для маринування, довівши воду (за бажанням з вином), цукор, палички кориці, цілі гвоздики та апельсинову цедру до кипіння у великій каструлі. Важливо, щоб каструля була достатньо великою, щоб було зручно вмістити і рідину, і груші.
  • Груші очистіть від шкірки і розріжте вертикально навпіл.
  • Варіть груші 10-20 хвилин (в залежності від розміру груш) на середньому вогні. Не переварюйте фрукти, краще злегка недоваріть.
  • Викладіть груші на паперові рушники, щоб просочити непотрібну рідину. Перш ніж викладати груші на тісто для пирога, переконайтеся, що вони «сухі».

Збірка

  • Коли тісто охолоне, вийміть його з холодильника та дайте йому відпочити кілька хвилин на кухонному столі, щоб трохи підігрітися.
  • Розкачайте тісто в коло між двома листками пергаменту.
  • Присипте тісто мигдальним борошном або манкою, щоб дно вашого пирога не розмокло.
  • Наріжте кожну половинку груші тонкими скибочками та обережно перемістіть їх на тісто за допомогою шпателя, переконавшись, що вони склеїлися.
  • Покладіть жменю волоських горіхів навколо груш (за бажанням).
  • Акуратно та щільно загніть краї тіста для пирога поверх начинки та нанесіть яєчну масу.
  • Покладіть сирі галети в морозилку на 10-15 хвилин, попередньо розігрівши духовку до 200 C.
  • Випікайте 30 хвилин або поки скоринка не стане навіть золотистою, а низ пирога також добре пропечеться.

Смачного!

Прокрутка до верху