Запечені курячі крильця по-корейськи

Ці соковиті запечені курячі крильця, натхненні всіма улюбленими смаками Південно-Східної Азії, набувають свого неймовірного смаку завдяки надзвичайно смачному соусу з пастою Гочуджан. Дуже прості в приготуванні запечені крильця по-корейськи виходять одночасно солодкими і гострими, неймовірно смачними, соковитими і ароматними. Приготувавши раз, ви продовжуватиме це робити знову і знову.

Що таке гочуджанг? Гочуджан — це густа, липка паста з червоного перцю чилі, яка є основним продуктом корейської кухні, вона неймовірно смачна. Складний і універсальний, він виготовлений із пластівців червоного перцю чилі, липкого рису, ферментованих соєвих бобів і солі. Смак, який вона надає цьому рецепту запечених курячих крилець, неперевершений. Однак, якщо у вас немає кочуджана, ви можете використовувати будь-яку пасту чилі, яка є у вас під рукою.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курячих крилець
  • 2 чайні ложки кошерної солі
  • 2 великих яєчних білка
  • Нарізане листя кінзи, для подачі (за бажанням)
  • Насіння кунжуту, для подачі (за бажанням)
  • Нарізана зелена цибуля, для подачі (за бажанням)
Соус по-корейськи:
  • ⅓ склянки коричневого цукру
  • ⅓ склянки соєвого соусу з низьким вмістом натрію або тамарі
  • 1 столова ложка пасти з перцю чилі Gochujang або Sambal Oelek
  • 1 столова ложка кунжутної олії
  • 1 столова ложка рисового оцту
  • 1 столова ложка рибного соусу
  • 2 столові ложки подрібненого часнику

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 220°С, поставивши решітку в центральне положення. Встановіть решітку всередину дека з обідком.
  • Обсушіть крильця та приправте їх сіллю.
  • У великій мисці збийте яєчні білки до утворення піни. Додайте курку в миску і перемішайте, поки вона не покриється. Покладіть крильця шкіркою догори на решітку.
  • Випікайте, поки курячі крильця не приготуються, а шкірка не стане хрусткою, 45–50 хвилин.
  • Тим часом приготуйте соус. У маленькій каструлі змішайте коричневий цукор, соєвий соус, пасту гочуджанг, кунжутну олію, рисовий оцет, рибний соус і часник на середньому вогні. Доведіть до кипіння і варіть, періодично помішуючи, до густоти, щоб вона покрила тильну сторону ложки, приблизно 5 хвилин. Перекладіть соус у другу велику миску.
  • Поки крила ще гарячі, перекладіть їх у миску з соусом і покрийте.
  • Посипте крила кінзою, насінням кунжуту та зеленою цибулею, якщо бажаєте.

Смачного!

Прокрутити вгору