Соковиті запечені свинні відбивні з персиками та зеленою квасолею

Простий, здоровий рецепт соковитих і ароматних запечених свинних відбивних з персиками. Свинні відбивні, приправлені часником, шавлією та розмарином і посипані карамелізованими персиками з коричневого цукру, готуються разом зі свіжою зеленою квасолею. Готовий за 30 хвилин, цей солодкий і пікантний рецепт – це літо на сковороді! 

Починаючи з гарного, швидкого обсмажування свинини на розпеченій сковороді, ви додаєте смаку та, що важливо, зберігається весь сік усередині, коли свинні відбивні переміщують у духовку, щоб готувати решту часу. Результат: надзвичайно ароматний і ідеально золотисто-коричневий зовні, з ніжною та соковитою серединкою. Якою має бути свинна відбивна.

Інгредієнти:

  • 2 свинячі відбивні з кісткою (товщиною від 2 см до 2,5 см)
  • 1 ч. ложка гранульованого часнику
  • 1 ч.л меленого шавлії
  • 1/2 чайної ложки сушеного розмарину
  • 4 столові ложки вершкового масла, розділити
  • 300 грам стручкової квасолі, порізаної
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 великий персик, тонко нарізаний
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • щіпка меленої кориці
  • сіль і свіжомелений чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200° С. Вистеліть деко з обідком пергаментним папером або злегка змастіть оливковою олією. Відкладіть.
  2. Приправте обидві сторони свинних відбивних часником, шавлією та розмарином. Щедро приправте сіллю та перцем за смаком.
  3. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла у великій сковороді на середньому сильному вогні. Додайте свинні відбивні на сковороду та обсмажуйте до золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
  4. Перекладіть свинні відбивні в підготовлену форму. Додайте зелену квасолю до відбивних в один шар. Збризніть оливковою олією та соком, що залишився на сковороді, достатньо щоб покрити її. Приправте сіллю та перцем за смаком.
  5. Випікайте 7-10 хвилин (залежно від товщини), доки свинячі відбивні не стануть золотистими та не просмажаться (досягнувши внутрішньої температури 60°С), а зелена квасоля стане ніжною, але все ще аль денте .
  6. Тим часом витріть сковороду паперовим рушником і поверніть її на вогонь. Решту вершкового масла розтопіть на середньому вогні. Додайте коричневий цукор і корицю та перемішайте, щоб з’єднати.
  7. Додайте персики та обсмажуйте, час від часу помішуючи, поки персики не стануть м’якими й ароматними, приблизно 2-3 хвилини. Зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте готувати, поки соус трохи не загусне, ще близько 5 хвилин.
  8. Вийміть свинячі відбивні з духовки, перекладіть на велику тарілку (залиште сік із деко, щоб полити зверху!) і дайте відпочити 5 хвилин, нещільно накривши алюмінієвою фольгою. Відпочиваючи, поверніть зелену квасолю в духовку, поки вилка не стане м’якою, якщо потрібно. Посипте запечені свинячі відбивні персиками та соусом і негайно подавайте разом із зеленою квасолею.

Смачного!

Прокрутити вгору