Фрикадельки по-азіатськи зі свинини з зеленою цибулею та імбирним соусом

Якщо вам подобаються азіатськи страви, то ви оціните ці фрикадельки зі свинини з зеленою цибулею з імбирним соусом. Для подачі в цьому рецепті використовується локшина рамен, а гарнір із маринованих нарізаних огірків і нашаткованої червоної цибулі робить цю страву ще більш апетитною. Цей рецепт фрикадельок із зеленої цибулі досить простий для смачної вечері в будні, але його унікальна та весела подача робить його ідеальним для святкового столу. 

Інгредієнти:

Для імбирного соусу:

  • ⅓ склянки соєвого соусу з низьким вмістом натрію
  • ¼ склянки води
  • 2 столові ложки рисового оцту
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка дрібно натертого свіжого імбиру
  • 2 чайні ложки кунжутної олії
  • 1 чайна ложка часникового соусу чилі (ви також можете використовувати Sriracha)
  • 2 чайні ложки насіння кунжуту за бажанням

Для фрикадельок:

  • 500 г свинячого фаршу (курячий або індичий фарш також підійде)
  • 1 велике яйце
  • ½ склянки панірувальних сухарів
  • 4 середніх часнику дрібно подрібнити
  • 1 пучок зеленої цибулі (7-8 шт.), порізати кубиком
  • 2 столові ложки дрібно нарізаного свіжого імбиру
  • ¼ склянки дрібно нарізаної свіжої кінзи (як альтернативу можна використовувати базилік)
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • 1 столова ложка кунжутної олії
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1-½ чайної ложки часникового соусу чилі 
  • ¼ чайної ложки солі

Для подачі:

  • локшина рамен локшина ломейн або локшина удон, приготована відповідно до інструкцій на упаковці
  • подрібнений арахіс
  • свіжа м’ята, базилік і/або кінза, за бажанням
  • мариновані огірки та червона цибуля 
  • смажений горошок або цукровий горошок також дуже смачні з фрикадельками

Приготування:

Для підготовки:

  • Розігрійте духовку до 180˚С. Вистеліть деко фольгою або пергаментом (для легкого очищення). Щедро збризніть фольгу антипригарним спреєм для приготування їжі. Відкладіть.

Для соусу:

  • З’єднайте всі інгредієнти соусу в невеликій мисці або баночці з щільно закритою кришкою. Перемішайте або струсіть, поки добре не з’єднається. Відкладіть.

Для фрикадельок:

  • У середньо-великій мисці з’єднайте всі інгредієнти для фрикадельок. Використовуючи руки або гумовий шпатель, перемішуйте, поки все не з’єднається. Використовуючи велику ложку, розділіть суміш на порції (приблизно по 40 г). Трохи стисніть кожну порцію, а потім злегка вологими руками скачайте кожну в кульку та розкладіть на деко на відстані 5 см одна від одної.
  • Фрикадельку ліворуч розкачали сухими руками, вона була трохи липкою та брудною. Праворуч зображено гладку фрикадельку, яку я розкачав лише з невеликою кількістю води на руках. 
  • Збризніть невеликою кількістю оливкової олії на кожну фрикадельку, потім запікайте 20-22 хвилини або до світло-золотистого кольору, після 10 хвилин запікання, змастіть кожну фрикадельку соусом.

Для подачі:

  • Подавайте з локшиною або рисом. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню, маринованими огірками та червоною цибулею. та подрібненим арахісом.

Смачного!

Прокрутити вгору