Легкий салат з зеленню, овочами та домашніми грінками

Легкий зелений салат із зеленню, помідорами, огірком, червоною цибулею, пармезаном, грінками та швидким бальзамічним соусом. Цей простий рецепт салату стане ідеальним гарніром до будь-якої основної страви.

Інгредієнти:

  • 180 г нарізаного салату або міксу салату
  • 200 г помідорів чері
  • 1 гладкий огірок
  • 1/4 червоної цибулі
  • 1/4 склянки свіжотертого сиру пармезан

Для домашніх грінок:

  • пів багета або чіабата
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки розтопленого масла
  • 1 чайна ложка гранульованого часнику
  • 1 чайна ложка італійської приправи
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю

Для бальзамічного соусу:

  • ¼ склянки оливкової олії
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • 1 чайна ложка меду 
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Почнемо з приготування грінок. Розігрійте духовку до 180  °С. Вистеліть велике деко пергаментом і відкладіть.
  2. Наріжте хліб кубиками розміром 2 см і покладіть у велику миску. Збризніть кубики хліба оливковою олією та розтопленим маслом. Посипте хліб гранульованим часником, італійською приправою, сіллю та чорним перцем. Перемішуйте, поки всі кубики хліба не будуть добре покриті.
  3. Розкладіть хлібні кубики на підготовлене деко, стежачи за тим, щоб кубики хліба були рівним шаром і не стикалися.
  4. Випікайте від 12 до 20 хвилин, доки грінки не стануть золотисто-коричневими. Перевірте заздалегідь, щоб переконатися, що ви їх не спалите. Час залежить від товщини вашого хліба та вашої духовки. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути. 
  5. Далі приготуємо соус. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, діжонську гірчицю, мед, подрібнений часник, сіль і чорний перець.
  6. І переходимо безпосередньо до збирання салату. У великій мисці змішайте листя салату, помідори порізані навпіл, огірок нарізаний кільцями, тонко нарізану червону цибулю, сир пармезан і грінки. Полийте бальзамічним соусом і добре перемішайте. Подавайте негайно.

Смачного!

Коментарі