Млинці з яблуком і корицею

Пряні, пухкі млинці стануть кращим сніданком для вас і ваших близьких. Яблуко допомагає млинцям залишатися вологими та ніжними, а поєднання коричневого цукру, кориці та ванілі робить їх непереборно ароматними. Це настільки смачно, що можна балувати себе, хоч цілий рік.

Інгредієнти:

  • 1 1/2 склянки борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 3/4 ч. л. меленої кориці
  • 1/4 ч. л. дрібної солі
  • 1 склянка молока
  • 1/4 склянки коричневого цукру
  • 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
  • 2 великих яйця
  • 4 ст. л. вершкового масла плюс ще для подачі
  • 1 яблуко з червоною шкіркою без серцевини
  • Для подачі мед

Приготування:

Крок 1

Змішайте разом в мисці борошно, розпушувач, корицю і сіль.

Крок 2

Збийте молоко, цукор, ваніль і яйця у великій мисці, доки цукор не розчиниться. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла у мікроволновці, дайте трохи охолонути, потім додайте масло в яєчно-молочну суміш. Додайте борошняну суміш до молочної. Змішайте, щоб суміш стала однорідною, без грудочок. Натріть яблуко на великій терці і вмішайте в тісто.

Крок 3

Розтопіть 1 столову ложку масла на сковороді на середньому вогні. Налийте 2 столові ложки тіста на кожен млинець у гарячу сковороду. Готуйте, поки на поверхні тіста не утворяться бульбашки, а краї не застигнуть, приблизно 2 хвилини. Переверніть млинці та продовжуйте готувати, доки вони не збільшаться в центрі, ще приблизно 1 хвилину. Смажте далі, за потреби, додаючи вершкове масло на сковороду.

Крок 4

Подавайте млинці з маслом, улюбленим сиропом або медом.

Смачного!

Прокрутка до верху