Апельсиновий чізкейк у склянці

Це ідеальний чізкейк без випічки в склянці з вершковою основою та соковитою апельсиновою начинкою! Легкий, свіжий і смачний, апельсиновий чізкейк стане вашим улюбленим цитрусовим десертом!

Окрім надзвичайно смачного та свіжого, апельсиновий, вершковий чізкейк також легкий. Він набагато пухкіший, ніж будь-який класичний чізкейк, оскільки начинка містить рівну кількість вершкового сиру та збитих вершків.

Апельсинову начинку готують із чистого апельсинового соку, підсолодженого невеликою кількістю цукру та згущеного крохмалем: легко та зручно. Що стосується основи, то вона теж легша за звичайний корж для чізкейку. Він містить рівну кількість горіхів і крихти печива. Ідеальна скоринка без масла! Крихти будуть м’яко зволожені начинкою, і з цим поєднанням, ви отримаєте неперевершений смак!

Це один із найпростіших домашніх десертів, які ви можете приготувати! Це не вимагає особливих навичок, і навіть деякі діти можуть це зробити!

Інгредієнти:

  • Сік 2 апельсинів + 1 апельсин для прикраси
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 2 шт. гвоздики, мелені (не обов’язково)
  • ½ чайної ложки кориці, (не обов’язково, можна замінити ванільним екстрактом)
  • 50 г будь-якого пісочного, бісквітного печива, крекеру
  • 50 г подрібнених волоських горіхів або мигдалю
  • 200 г жирних вершків , холодних
  • 2 столові ложки цукрової пудри
  • 200 г вершкового сиру

Приготування:

Апельсинова начинка
  • У середній каструлі змішайте цукор і апельсиновий сік і доведіть до кипіння. Коли він почне кипіти, зменшіть вогонь і додайте кукурудзяний крохмаль, розчинений у 2-3 столових ложках води.
  • Постійно помішуйте, щоб не пригоріло. Коли суміш почне густіти, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте охолонути 30 хвилин.
Основа з печива та горіхів
  • У кухонному комбайні змішайте горіхи з печивом. Ложкою викладіть суміш на дно 4 склянок або маленьких банок.
Начинка з вершкового сиру
  • У великій мисці збийте вершковий сир, цукрову пудру, корицю та гвоздику до однорідності.
  • Додайте холодні вершки і продовжуйте збивати на високій швидкості, поки суміш не стане густою і пишною.
  • Ложкою рівномірно викладіть начинку з вершкового сиру на основу з печива та горіхів. Зверху поливаємо прохолодною апельсиновою начинкою.
  • Накриваємо склянки харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 6-8 годин.
  • Безпосередньо перед подачею прикрасьте скибочками свіжого апельсина.

Смачного!

Прокрутити вгору