Лосось у часниково-вершковому соусі

Ідеально обсмажений на сковороді лосось, який подається з неймовірним вершково-часниковим соусом із шпинатом! Простий і дуже смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • 4  філе лосося
  • Сіль і свіжомелений чорний перець, за смаком
  • 1 ½ столової ложки вершкового масла
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 цибуля шалот середнього розміру, нарізана кубиками
  • 2 столові ложки універсального борошна
  • ¼ склянки білого сухого вина
  • ¾ склянки курячого бульйону
  • ¾ склянки змішаних молока і вершків в рівних пропорціях
  • 3 склянки бебі шпинату
  • 2 столові ложки нарізаного свіжого кропу
  • 1 лимон, нарізаний часточками

Приготування:

  • Використовуючи паперові рушники, обсушіть обидві сторони філе лосося, приправте сіллю і перцем за смаком.
  • Розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте філе лосося на сковороду шкірою догори та готуйте до золотисто-коричневого кольору та утворення скоринки приблизно 4-5 хвилин. Переверніть рибу та готуйте ще 4-5 хвилин або до бажаної готовності. Вийміть і тримайте в теплі.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму; додайте часник і шалот і готуйте, часто помішуючи, до появи аромату, приблизно 2 хвилини.
  • Додайте борошно і підсмажте до злегка коричневого кольору, приблизно 1 хвилину.
  • Додайте вино, зішкребши підсмажені шматочки з дна сковороди.
  • Додайте курячий бульйон і молоко з вершками, готуйте доки трохи не загусне, приблизно 2-3 хвилини, приправити сіллю і перцем за смаком.
  • Додайте шпинат, поки він не зів’яне, приблизно 1-2 хвилини. Поверніть лосось на сковороду, посипте кропом.
  • Подавайте негайно з дольками лимона.

Смачного!

Прокрутка до верху