Рагу з яловичини і гарбуза

Цей ситний рецепт рагу готують із шматочків яловичини, підсмаженої з цибулею та часником, а потім тушкують на повільному вогні в суміші бульйону та червоного вина до готовності. Рагу приправляють орегано, чебрецем і лавровим листом, а за півгодини до готовності додають свіжий гарбуз. Подають з хрустким хлібом.

Це чудова страва для прохолодних осінніх днів. Також рагу з яловичини і гарбуза чудово підійде до святкового столу, щоб здивувати та порадувати гостей та рідних. Ця страва дуже смачна, корисна і виглядає ну дуже апетитно.

Поради:

  • Використовуйте жирну яловичину. Її нарізають маленькими кубиками розміром 2,5 см і варять на слабкому вогні майже дві години. Під час приготування яловичина розкладеться і стане більш ніжною. Не використовуйте тут нежирну яловичину, вона ніколи не стане м’якою, навіть якщо готувати її годинами.
  • Якщо ви хочете тушковану яловичину без вина, замініть її на яловичий бульйон.
  • Якщо ви хочете додати більше овочів, можна додати моркву і помідори.
  • Заощаджуйте час на підготовку та купуйте попередньо нарізаний гарбуз.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1,5 склянки нарізаної цибулі, 1 велика
  • 2 зубчики часнику , подрібнити
  • 1 кг жирної яловичини, нарізати кубиками 2,5 см
  • сіль і чорний перець за смаком
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 2,5 склянки яловичого бульйону
  • 1/4 склянки червоного вина
  • 1 чайна ложка сушеного орегано
  • 1 гілочка свіжого чебрецю
  • 1 лавровий лист
  • 4 склянки гарбуза, нарізати кубиками розміром 2,5 см

Приготування:

  • У великій каструлі або сковорідці обсмажте цибулю в олії на середньому вогні до м’якості приблизно 5 хвилин. Додайте часник і готуйте 1 хвилину до появи аромату.
  • Додайте м’ясо та 1 чайну ложку солі, обсмажте 5–7 хвилин. Додайте томатну пасту, варіть 1 хвилину.
  • Додайте решту інгредієнтів, крім гарбуза, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні, поки м’ясо не стане м’яким, приблизно 1,5 години.
  • Додайте гарбуз і готуйте ще 30-35 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
  • Спробуйте на сіль і відрегулюйте за потреби, додайте лавровий лист і подавайте.

Смачного!

Прокрутити вгору