Гарбуз, фарширований рисом, грибами та журавлиною

Ніжний, запечений гарбуз, фарширований сумішшю рису басматі та дикого рису, цибулі, грибів, журавлини, пекана та свіжої зелені. Ця страва стане зіркою вашого столу. Вона не тільки смачна, а ще й корисна. Приголомшлива веганська страва не залишить вас байдужими і порадує кожного гостя.

Порада!

Щоб перевірити, скільки рису вам знадобиться для вашого розміру гарбуза, помістіть пакет всередину видовбаного гарбуза. Наповніть мішок такою кількістю рису, щоб він досяг половини порожнини. Насипте рис у мірний глечик і додайте до рису подвійну кількість бульйону.

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз середнього розміру – приблизно 1 кг
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 цибулина, очищена і дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, очищені і подрібнені
  • 1 паличка кориці
  • 1/4 чайної ложки свіжотертого або меленого мускатного горіха
  • 1/2 чайної ложки меленого духмяного перцю
  • цедра одного невеликого апельсина
  • 1/2 чайної ложки солі
  • свіжомелений чорний перець (за смаком)
  • 125 г грибів, дрібно нарізаних
  • 250 г дикого і довгозернистого рису
  • приблизно 1 л овочевого бульйону
  • 80 г сушеної журавлини
  • 50 г подрібнених горіхів пекан
  • жменя свіжонарізаного кропу
  • жменя свіжонарізаної петрушки
  • 1/2 столової ложки оливкової олії для збризкування зверху перед смаженням
  • Зерна граната, для прикраси (за бажанням)

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200C. Зріжте верхівку гарбуза та видаліть насіння та жилаву м’якоть зсередини. Верхівку гарбуза не викидайте.
  • Натріть гарбуз зсередини та зовні 2 столовими ложками оливкової олії. Добре приправте гарбуз і запікайте приблизно 30-45 хвилин або до готовності (включно з кришкою).
  • У великій сковороді обережно обсмажте нарізану кубиками цибулю до м’якості приблизно 5 хвилин. Додайте подрібнений часник, паличку кориці, мускатний горіх, духмяний перець, апельсинову цедру, гриби, сіль і перець. Додайте рис і перемішайте, потім влийте гарячий бульйон. Накрийте зверху кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте приблизно 10-15 хвилин або поки рис не вбере всю рідину і не стане м’яким і пухким.
  • Зніміть рис з вогню та додайте подрібнені пекан, журавлину, кріп і петрушку. Спробуйте рис, щоб побачити, чи хочете ви додати більше солі та перцю. Викладіть зварений рис на смажений гарбуз, збризніть зверху 1/2 столової ложки оливкової олії та запікайте ще 15-20 хвилин або до дуже гарячого стану.
  • Вийміть з духовки та посипте зернами граната, якщо бажаєте, перед подачею.

Смачного!

Прокрутити вгору