Паста з соусом песто, руколою, спаржею, горохом і фісташками

Ця вегетаріанська паста з соусом песто — ідеальний спосіб продемонструвати неперевершене поєднання овочів. Цей легкий соус песто поєднує ароматний свіжий базилік із землистою руколою, солоним пармезаном, солодкими смаженими фісташками та яскравим лимонним соком. Подача його на подушці свіжої руколи додає текстури, а додавання пармезану та фісташок робить його неймовірно смачним. 

За бажанням ви можете додати да пасти креветки, курку, стейк чи рибу.

Інгредієнти:

  • 1 склянка свіжого базиліка
  • 5 ½ склянки молодої руколи
  • 2 зубчики часнику , подрібнити
  • 1/4 склянки тертого сиру пармезан плюс (за бажанням) ще для подачі
  • 1 маленький лимон , розрізаний навпіл
  • сіль
  • 3 столові ложки смажених і очищених фісташок , подрібнених
  • 3 столові ложки оливкової олії першого віджиму плюс 2 чайні ложки
  • 300 г пасти fusilli або інші короткі макарони
  • 250 г свіжої спаржі , нарізаної шматочками по 4 см
  • 1 ½ склянки свіжого або замороженого горошку, розмороженого
  • подрібнені пластівці червоного перцю, за бажанням для подачі

Приготування:

  • Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння.
  • Тим часом у кухонний комбайн або блендер додайте базилік, ½ склянки руколи, часник, пармезан, ½ чайної ложки солі, сік ½ лимона та 1 столову ложку фісташок.
  • Подрібніть, щоб рівномірно з’єднати. Додайте 3 столові ложки оливкової олії, поступово, по 1 столовій ложці за раз.
  • Коли вода закипить, додайте макарони і варіть згідно з інструкціями на упаковці. За хвилину до готовності пасти додайте спаржу та горошок і продовжуйте варити пасту з овочами ще 1 хвилину.
  • Обережно зачерпніть приблизно ¼ склянки макаронної води, а потім злийте макарони та овочі.
  • Перекладіть макарони та овочі у велику миску, а потім додайте песто. Перемішайте, щоб об’єднати. Додайте відкладену воду для пасти, приблизно по 1 столовій ложці за раз, обережно перемішуючи, поки соус не стане однорідним і макарони добре покриються.
  • Викладіть руколу, що залишилася, приблизно по 1 чашці на дно 5 неглибоких мисок або на велике блюдо.
  • Вичавіть сік половини лимона, що залишився, на руколу, потім збризніть 2 чайними ложками оливкової олії. Зверху покладіть макарони (приблизно 1 ½ склянки кожної, якщо подавати в окремих мисках), а потім прикрасьте рештою фісташок і більше сиру та пластівців перцю (якщо використовуються). Ви можете їсти це гарячим або холодним.

Смачного!

Прокрутка до верху