Низькокалорійні підсолоджувачі можуть завдати шкоди вашому серцю

Дієти з низьким вмістом цукру та без нього можуть допомогти зміцнити ваше здоров’я, але нове дослідження показує, що заміна цукру штучними та низькокалорійними підсолоджувачами може мати протилежний ефект.

Це пов’язано з тим, що еритритол, цукровий спирт, який міститься в стевії та фруктах монаха, пов’язаний із підвищеним ризиком інсульту, серцевого нападу та смертності.

Дослідження вивчало ризик атеротромботичної хвороби, пов’язаної з кількома поліоловими підсолоджувачами. Дослідники дійшли висновку, що еритритол викликає згортання тромбоцитів, що може спровокувати серцевий напад, якщо тромб потрапить до серця, або інсульт, якщо він  потрапить до мозку. Ступінь ризику був нескромним.

Насправді суб’єкти, у яких рівень еритритолу в крові був у верхніх 25 відсотках, мали вдвічі вищий ризик серцевого нападу та інсульту порівняно з нижніми 25 відсотками. Це на одному рівні з найсильнішим серцевим фактором ризику, таким як діабет.

Ми ніколи цього не очікували. Ми навіть не шукали. Ми знайшли цю речовину, яка, здавалося, відіграє велику роль, але ми не знали, що це таке. Потім ми виявили, що це еритритол, підсолоджувач.

Однак це дослідження не безпрецедентне — попередні дослідження дійшли подібних висновків щодо впливу альтернатив цукру, зокрема ксиліту, який пов’язували з довгостроковими наслідками для здоров’я серця.

Багато штучних підсолоджувачів вивчали та історично продавали як здорову альтернативу цукру, але часто виявляли значні побічні ефекти.

Були й інші дослідження, які показують, що еритритол підвищує активність тромбоцитів, що призводить до аномального утворення тромбів. Сподіваюся, що ці дані змусять FDA переоцінити безпеку еритритолу.

Еритритол може мати й інші несприятливі наслідки для здоров’я.

На додаток до підвищення ризику серцево-судинних подій через підвищення активності тромбоцитів, ці штучні цукру часто змушують організм виробляти більше інсуліну. Інсулін посилює тягу до солодкого, тому люди жадають більше цукру після вживання штучних підсолоджувачів, таким чином спричиняючи негативний вплив, що призводить до метаболізму. синдром.

Еритритол все частіше зустрічається в розфасованих харчових продуктах, тобто ви, можливо, споживаєте його, навіть якщо уникаєте додавання штучних підсолоджувачів до їжі та напоїв.

Він став улюбленцем харчової промисловості, надзвичайно популярною добавкою до кето та інших продуктів із низьким вмістом вуглеводів і їжі, що продається людям із діабетом. Деякі продукти, позначені діабетом, які ми розглядали, мали більше еритритолу, ніж будь-які інші продукти за вагою.

Ретельна перевірка етикеток харчових продуктів може допомогти зменшити ваші шанси споживати еритритол або інші штучні підсолоджувачі, не усвідомлюючи цього. Експерти пропонують зменшити загальне споживання цукру та віддати перевагу натуральним джерелам, включаючи фруктовий сік, мед, патоку та кленовий сироп, усі вони містять натуральний цукор і мають певні харчові переваги.

Кардіолог часто рекомендує своїм пацієнтам більш здорову дієту та спосіб життя, що часто означає пошук альтернативи висококалорійній і солодкій їжі.

Важливо повідомити їм, що, можливо, краще взагалі уникати цих цукрових спиртів.

Прокрутка до верху