Які найкращі овочі з низьким вмістом вуглеводів для людей з діабетом?

Вибір овочів з низьким вмістом вуглеводів для людей з діабетом може дати вам здорові та смачні варіанти їжі. Найкращі овочі з низьким вмістом вуглеводів для людей з діабетом включають шпинат, помідори, моркву та інші овочі.

Шпинат допомагає переробляти інсулін

Підрахунок вуглеводів може здатися важким завданням, яке призводить лише до м’якої їжі, але це не обов’язково так. Вибір овочів з низьким вмістом вуглеводів для людей з діабетом може дати вам здорову та смачну їжу, зберігаючи або навіть знижуючи рівень цукру в крові . У багатьох овочах не тільки мало вуглеводів, але й інші цінні переваги для покращення якості життя.

Шпинат — це овоч із низьким вмістом вуглеводів, багатий поживними речовинами, корисний людям із діабетом. Одна чашка шпинату містить 6,7 грама вуглеводів у вареному вигляді та 1 грам у сирому вигляді. Він також містить магній, мінерал, який допомагає виробляти хімічну речовину під назвою інсулін, яка регулює рівень цукру в крові. Дослідження пов’язують низький рівень магнію з діабетом.

Помідори забезпечують здоров’я серця для людей з діабетом

Помідори — це природний спосіб додати солодкість їжі, вживаючи овочі з низьким вмістом вуглеводів. Їх можна варити, тушкувати, смажити або подавати сирими в салаті. Чашка нарізаних помідорів містить 7 грамів вуглеводів, тоді як 1 чашка варених помідорів містить 9,6 грама.

Дослідження також показують, що помідори корисні для серцево-судинної системи. Одне дослідження показує, що споживання 200 грамів сирих помідорів на день може допомогти знизити артеріальний тиск у людей з діабетом.

Морква – овоч з низьким вмістом вуглеводів 

Оскільки в моркві трохи більше цукру, ніж в інших овочах, виникла велика плутанина щодо того, чи вважати її овочами з низьким вмістом вуглеводів. Тим не менш, морква має низький вміст вуглеводів і пропонує інші переваги для здоров’я людей з діабетом. Нарізана варена морква містить приблизно 6 грамів вуглеводів на 1/2 склянки, тоді як одна сира морква розміром 5,5 дюйма містить 4,8 грама. 

Морква також містить багато клітковини, що важливо для людей з діабетом, оскільки вона допомагає залишатися ситими протягом тривалого періоду часу та не підвищує рівень цукру в крові. Завдяки 5 грамам клітковини на чашку морква забезпечує приблизно 18% щоденної потреби в клітковині.

Паростки брокколі можуть покращити резистентність до інсуліну

Брокколі — це листовий зелений овоч із низьким вмістом вуглеводів, низькокалорійний, який найкраще подавати на пару, щоб зберегти його поживні речовини. У той час як 1 чашка сирої брокколі містить 4,7 грама вуглеводів, 1/2 чашки вареної брокколі містить 7 грамів. 

Серед найкращих овочів з низьким вмістом вуглеводів для людей з діабетом брокколі може позитивно впливати на рівень цукру в крові. Дослідження показують, що вживання паростків брокколі може підвищити стійкість до інсуліну, що дозволяє вашому організму без проблем перетворювати цукор в енергію.

Капуста може допомогти знизити рівень цукру в крові

Незалежно від того, їсте ви її в квашеній капусті чи барвистому салаті, капусту можна подавати різними способами як частину дієти з низьким вмістом вуглеводів. Чашка червонокачанної капусти містить 10,3 г вуглеводів у вареному вигляді та 6,6 г у сирому вигляді. 

Багато досліджень показують, що цей овоч може знизити рівень цукру в крові, оскільки капуста містить хімічні речовини, які називаються біологічно активними сполуками, які позитивно впливають на функції організму, наприклад на обмін речовин. 

Цибуля є природним засобом з низьким вмістом вуглеводів

Цибуля є корисним інгредієнтом, який додає страві родзинку та смак. У вареному вигляді 1 чашка цибулі містить 10,1 грама вуглеводів, тоді як 1 чашка сирої цибулі містить 10,7 грама. 

Цибуля також містить кверцетин, хімічну речовину, що міститься в рослинах, яка зменшує набряк у вашому тілі. Дослідження показують, що кверцетин може мати позитивний вплив на діабет, навіть показуючи результати, подібні до ліків, що відпускаються за рецептом.

Редис може мати рослинні переваги

Редис може бути не просто хрустким, гострим доповненням до рецепту. Ранні дослідження показують, що вони можуть зменшити кількість цукру, який споживає ваше тіло. Це через високий рівень антиоксидантів, хімічних речовин, які борються або відновлюють пошкодження клітин. Дослідники вважають рослинні ліки, як-от редис, хорошою альтернативою лікам, що відпускаються за рецептом , які можуть мати такі побічні ефекти, як нудота та подразнення шлунка. 

З редиски також виходять апетитні гарніри для салатів та інших страв. Одна чашка сирої редиски містить 4 грами вуглеводів. 

Кабачок для спагетті – це заміна пасти з низьким вмістом вуглеводів

Хоча він може мати не таку ж текстуру, як локшина, до якої ви звикли, кабачок для спагетті є смачним варіантом з низьким вмістом вуглеводів для любителів пасти з діабетом. Порівняно з 38,3 грамами вуглеводів в 1 чашці звичайних спагетті, 1 чашка кабачків із спагетті містить лише 10 грамів. 

Кабачок спагетті містить багато клітковини, що робить його одним з найкращих овочів для людей з діабетом. Така велика кількість клітковини спричиняє повільне вивільнення цукру в організмі після їжі, що знижує загальний рівень цукру в крові.

Переваги баклажанів при цукровому діабеті все ще вивчені

Баклажани можна смажити, готувати на пару або варити, щоб підкреслити їх унікальну текстуру. Чашка варених 1-дюймових кубиків баклажанів містить 8,3 грама вуглеводів. 

Як і редис, баклажани також багаті антиоксидантами. Недавнє дослідження показує, що ці антиоксиданти можуть допомогти знизити рівень цукру в крові, хоча необхідні додаткові дослідження, щоб зрозуміти їх вплив на людей з діабетом.

Буряковий сік може стабілізувати рівень цукру в крові

Зовні вони можуть виглядати твердими та хрусткими, але після того, як їх приготують або смажать, буряк перетворюється на м’яку, ситну страву. У них також мало вуглеводів, оскільки один варений буряк діаметром 2 дюйми містить 5 грамів вуглеводів. 

Буряк, як і капуста, багата біоактивними речовинами. Дослідники вважають, що буряковий сік, зокрема, може бути перспективним для контролю рівня цукру в крові та виробництва інсуліну.

Брюссельська капуста знижує рівень холестерину

Незалежно від того, їсте ви її як закуску чи готуєте на пару з іншими овочами, брюссельська капуста має багато переваг для серцево-судинної системи для людей з діабетом, крім того, що вона є овочем з низьким вмістом вуглеводів. Дослідження показують, що вони можуть знизити рівень холестерину , особливо якщо їх приготувати на пару. Як і спагетті, вони також містять багато клітковини.

Якщо ви хочете додати до свого раціону більше овочів з низьким вмістом вуглеводів , зверніться до свого лікаря, щоб скласти індивідуальний план харчування та дізнатися, які овочі будуть для вас найбільш корисними.

Прокрутити вгору