Залишатися зволоженим завжди важливо, але це набагато важливіше влітку. Коли температура підвищується, ваше тіло намагається компенсувати це й охолоджуватися шляхом потовиділення, а потім вам потрібно компенсувати втрату рідини. Вживання великої кількості води або напоїв, насичених електролітами, є чудовою першою лінією захисту, але ви також можете їсти зволожуючі продукти.
Вода, яка споживається з їжею, засвоюється повільніше, ніж з рідини, «що призводить до більш стійкої гідратації.
Це повільне вивільнення допомагає запобігти раптовому надходженню води в кровотік, що іноді може призвести до надмірної гідратації або розведення основних електролітів. Їжа з високим вмістом води часто також забезпечує необхідні електроліти (такі як калій, натрій і магній) і вітаміни (наприклад, вітамін С і А), які важливі для підтримки балансу рідини.
Цікаво, які продукти підпадають під це позначення? Читайте далі, щоб дізнатися про 10 найбільш зволожуючих продуктів, які варто додати до свого списку покупок.
1. Кавун
Кавун містить приблизно 92 відсотки води і є святковим і веселим способом зволоження, насолоджуючись чимось солодким.
Одна чашка кавуна (приблизно 152 грами) забезпечує приблизно 140 мілілітрів води, або трохи більше половини склянки.
Це також чудове джерело лікопіну, каротиноїду, який діє як антиоксидант, і калію, важливого мінералу та електроліту.
2. Огірки
Далі йдуть огірки, які не тільки для того, щоб помазати очі в спа-салоні.
Вони також є освіжаючим і зволожуючим варіантом для літа, і на 90 відсотків вони складаються з води!
Огірки насправді мають найвищий вміст води серед усіх харчових продуктів – 96 відсотків. Вони також наповнені калієм, вітаміном K і клітковиною.
Приготуйте гаспачо з огірків і помідорів для охолоджуючого, освіжаючого та поживного літнього частування.
3. Селера
Чудова закуска для пляжу або барбекю, селера є ще одним із найбільш зволожуючих продуктів.
Селера приблизно на 95 відсотків складається з води, містить клітковину, вітаміни (наприклад, вітамін К і фолієву кислоту) і мінерали (такі як калій і марганець), щоб підтримувати гідратацію та здоров’я серця.
Селера також є хорошим джерелом натрію, який є ще одним важливим мінералом і електролітом, який є ключовим для балансу рідини, pH і допомагає нервовій і м’язовій функції.
Одне стебло селери містить приблизно 32 міліграми натрію.
4. Полуниця
Полуниця не просто смачна — вона також є одним із найкращих зволожуючих фруктів, які ви повинні мати під рукою цього літа, оскільки вона приблизно на 92 відсотки складається з води.
Як бонус, ці солодкі ягоди мають низьку калорійність, але багато клітковини та вітаміну С, що важливо для імунної системи та запобігання тривожності.
5. Шпинат
Шпинат є ідеальною основою для літнього салату, а також корисний для зволоження.
Це приблизно 93 відсотки води, сповнене калію, який допомагає нормалізувати електролітний баланс, і містить каротиноїди, які борються із запаленням.
6. Апельсини
Що може бути більш освіжаючим, ніж апельсин у спекотний літній день? Крім того, що вживання апельсина дуже смачне, ви також можете зберегти зволоження. Апельсини приблизно на 86 відсотків складаються з води, не кажучи вже про чудове джерело калію та магнію.
7. Папайя
Папайя на 89 відсотків складається з води. Як бонус, у ньому багато калію та хороше джерело вітаміну С.
8. Кабачки
Хоча ми часто думаємо про кабачки як про осінню їжу, ви можете подумати про те, щоб взяти їх наступного разу в супермаркеті.
Цей час року вони часто рясно ростуть в садах і на 94 відсотки складається з води. Кабачок насичений вітаміном В6, каротиноїдами, вітаміном С і харчовими волокнами.
9. Помідори
Незалежно від того, чи думаєте ви про них як про фрукти чи овочі, помідори на 95 відсотків складаються з води, що робить їх чудовим вибором для літньої їжі, яка забезпечує зволоження.
Вони також багаті на лікопін, вітамін С і калій.
10. Канталупа
Кавун — не єдиний, який зволожить вас. Спробуйте канталупу. Диня на 90 відсотків складається з води та містить багато калію.