Простий і дуже смачний десерт в осінню пору року. Насичена, вершкова скоринка пирога, покрита ароматними, ніжними грушами пашот, які тануть у роті, і трохи хрустких смажених волоських горіхів роблять цей десерт неперевершеним.
Що таке груша пашот? По суті, це свіжі очищені груші, які занурюють у ароматну рідину зі спеціями, а потім повільно варять на плиті до готовності. У більшості випадків рідина для варіння являє собою суміш цукру, води та вина. І найпоширенішими спеціями, як правило, є кориця, гвоздика та апельсинова цедра.
Поради:
- Для максимально насиченої здобної скоринки використовуйте вершкове масло 82% жирності.
- Під час приготування тіста масло, вершковий сир і жирні вершки повинні бути дуже холодними. Отже, якщо в будь-який момент тісто почне занадто сильно нагріватися або стане м’яким, вам потрібно охолодити його на кілька хвилин, перш ніж продовжити.
- За цим рецептом галетної скоринки використовується холодні жирні вершки. Але якщо ви не бажаєте використовувати жирні вершки або їх немає під рукою, сміливо використовуйте рівну кількість холодної води замість них.
- Вимішуйте тісто обережно, щоб не перетягнути його або зробити занадто теплим. І ніколи не використовуйте міксер або кухонний комбайн для приготування цієї скоринки.
- Коли ви збираєте галету, робіть це швидко, щоб тісто не нагрілося від ваших рук.
- Щоб дно не було сирим, між фруктами та тістом для пирога потрібно покласти щось на зразок мигдального борошна, щоб воно ввібрало зайву вологу. Однак, якщо у вас алергія на горіхи, манна каша стане чудовою заміною.
- Вибирайте груші приблизно однакового розміру та однакову стиглість для рівномірного приготування. Найкращі варіанти груші — Bosc і Anjou. Ніколи не використовуйте груші Barlett, оскільки вони занадто м’які.
- Використовуйте відповідну овочечистку, щоб очистити груші. Ви хочете, щоб вони зберігали свою красиву форму, тому вам потрібно просто видалити шкіру.
- Використовуйте менше цукру в сиропі для маринування, щоб приготувати корисну грушеву галету.
- Щоб не переварити груші, вийміть їх із каструлі, щойно вони стануть м’якими. Якщо вони знаходяться у гарячому сиропі, вони продовжуватимуть готуватися.
- Добре обсушіть груші на паперових рушниках, перш ніж викласти їх на галет. Вологі груші можуть спричинити розмокання дна.
Інгредієнти:
Для тіста
- 190 г борошна
- дрібка солі
- дрібка розпушувача
- 10 г цукрового піску
- 115 г вершкового масла дуже холодного
- 15 г ( 1 столова ложка ) жирних вершків
- 30 г ( 2 столові ложки ) вершкового сиру
Для груші пашот
- 3 груші вертикально розрізати навпіл
- 1 л води, за бажанням замініть половину води червоним або білим вином
- 150 г цукрового піску
- 1 велика паличка кориці
- шкірки апельсина
- гвоздика
Для збірки
- 2 столові ложки мигдального борошна або манки
- жменька волоських горіхів за бажанням
- 1 яйце збите з 1 ч. л. молока
Приготування:
Почніть з приготування тіста для пирога
- Просіяти сухі інгредієнти; борошно, цукор, розпушувач, сіль
- Додайте дуже холодні шматочки вершкового масла і розітріть суміш між пальцями, доки вона не стане консистенцією, схожою на пісок
- Додайте вершки та вершковий сир і перемішуйте руками, поки тісто не з’єднається
- Вимішуйте тісто долонею протягом хвилини (не перемішуйте і не використовуйте міксер), поки тісто не стане однорідним.
- Сформуйте з тіста диск, оберніть його харчовою плівкою та поставте в холодильник на 2 години
Готуємо грушу пашот
- Приготуйте сироп для маринування, довівши воду (за бажанням з вином), цукор, палички кориці, цілі гвоздики та апельсинову цедру до кипіння у великій каструлі. Важливо, щоб каструля була достатньо великою, щоб було зручно вмістити і рідину, і груші.
- Груші очистіть від шкірки і розріжте вертикально навпіл.
- Варіть груші 10-20 хвилин (в залежності від розміру груш) на середньому вогні. Не переварюйте фрукти, краще злегка недоваріть.
- Викладіть груші на паперові рушники, щоб просочити непотрібну рідину. Перш ніж викладати груші на тісто для пирога, переконайтеся, що вони «сухі».
Збірка
- Коли тісто охолоне, вийміть його з холодильника та дайте йому відпочити кілька хвилин на кухонному столі, щоб трохи підігрітися.
- Розкачайте тісто в коло між двома листками пергаменту.
- Присипте тісто мигдальним борошном або манкою, щоб дно вашого пирога не розмокло.
- Наріжте кожну половинку груші тонкими скибочками та обережно перемістіть їх на тісто за допомогою шпателя, переконавшись, що вони склеїлися.
- Покладіть жменю волоських горіхів навколо груш (за бажанням).
- Акуратно та щільно загніть краї тіста для пирога поверх начинки та нанесіть яєчну масу.
- Покладіть сирі галети в морозилку на 10-15 хвилин, попередньо розігрівши духовку до 200 C.
- Випікайте 30 хвилин або поки скоринка не стане навіть золотистою, а низ пирога також добре пропечеться.
Смачного!