Пряні, пухкі млинці стануть кращим сніданком для вас і ваших близьких. Яблуко допомагає млинцям залишатися вологими та ніжними, а поєднання коричневого цукру, кориці та ванілі робить їх непереборно ароматними. Це настільки смачно, що можна балувати себе, хоч цілий рік.
Інгредієнти:
- 1 1/2 склянки борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
- 3/4 ч. л. меленої кориці
- 1/4 ч. л. дрібної солі
- 1 склянка молока
- 1/4 склянки коричневого цукру
- 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
- 2 великих яйця
- 4 ст. л. вершкового масла плюс ще для подачі
- 1 яблуко з червоною шкіркою без серцевини
- Для подачі мед
Приготування:
Крок 1
Змішайте разом в мисці борошно, розпушувач, корицю і сіль.
Крок 2
Збийте молоко, цукор, ваніль і яйця у великій мисці, доки цукор не розчиниться. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла у мікроволновці, дайте трохи охолонути, потім додайте масло в яєчно-молочну суміш. Додайте борошняну суміш до молочної. Змішайте, щоб суміш стала однорідною, без грудочок. Натріть яблуко на великій терці і вмішайте в тісто.
Крок 3
Розтопіть 1 столову ложку масла на сковороді на середньому вогні. Налийте 2 столові ложки тіста на кожен млинець у гарячу сковороду. Готуйте, поки на поверхні тіста не утворяться бульбашки, а краї не застигнуть, приблизно 2 хвилини. Переверніть млинці та продовжуйте готувати, доки вони не збільшаться в центрі, ще приблизно 1 хвилину. Смажте далі, за потреби, додаючи вершкове масло на сковороду.
Крок 4
Подавайте млинці з маслом, улюбленим сиропом або медом.
Смачного!