Пиріг з яблуками та сливами

За вікном осінь, а це значить, що прийшла пора слив та яблук, і саме час приготувати осінній пиріг. Це дуже смачний рецепт пирога. Пісочне тісто з соковитою начинкою зі слив та яблук з додаванням кориці – це вибух смаку! Окрім того, що це, ну дуже смачно, аромат просто неймовірний! Готується швидко і легко.

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 120 г цукру
  • пачка ванільного цукру
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 2 ст. л. молока
  • 500 г борошна
  • 10 г розпушувача
Для начинки:
  • 500 г яблук
  • 600 г слив
  • 100 г цукру
  • кориця за смаком (дрібка)
  • яйце для змащування пирога
  • цукрова пудра для посипки пирога

Приготування:

  • В мисці розітріть вершкове масло з цукром, додайте ванільний цукор, яйця, молоко. Добре перемішайте до однорідності.
  • Додайте просіяне борошно з розпушувачем, замісіть тісто.
  • Для начинки сливи поріжте кубиком, з яблук зріжте шкірку, видаліть серцевину і також наріжте кубиком.
  • Додайте цукор, корицю і добре перемішайте.
  • Духовку розігрійте до 200 С.
  • Форму для пирога, діаметром 27-28см, змастіть вершковим маслом.
  • Формуємо пиріг. Тісто розділіть на дві рівні частини.
  • Першу частину розкачайте в тонкий пласт, товщиною приблизно 2-3 мм.
  • На тісто викладіть начинку.
  • Накрийте другою частиною розкачаного тіста.
  • Защипніть краї і проколіть в декількох місцях виделкою. Змастіть пиріг збитим яйцем.
  • Поставте в духовку випікатися на 30 хвилин або до рум’яної скоринки.
  • Готовий гарячий пиріг посипте цукровою пудрою та дайте трішки охолонути. Готово.

Подавайте теплий пиріг з кулькою морозива.

Смачного!

Прокрутка до верху