Вершковий десерт у склянці з лимонним курдом

Це дуже смачний, ніжний і водночас хрусткий багатошаровий десерт. Має неймовірний яскравий смак лимона і яскравий вигляд. Десерт складається з шару хрусткого крамблу, вершкової начинки чізкейк та лимонного курду. Вишуканий і дуже смачний, він здивує ваших гостей. Обов’язково приготуйте його!

Рецепт розрахований на 12 порцій. Якщо потрібно зменшіть кількість інгредієнтів. Лимонний курд приготуйте заздалегідь, щоб він ніч настоявся.

Інгредієнти:

Для лимонного курду
  • 4 чайні ложки лимонної цедри від приблизно 2 лимонів
  • 120 мл лимонного соку 4-5 лимонів
  • 220 г цукрового піску
  • 6 яєць
  • 50 г несолоного вершкового масла охолодити і нарізати кубиками
Для крихти
  • 100 г борошна універсального призначення
  • 150 г несолоного вершкового масла охолодити і нарізати кубиками
  • 180 г коричневого цукру
  • дрібка солі
Для вершкової начинки чізкейк
  • 400 г вершкового сиру, охолодженого
  • 180 г цукрової пудри
  • 400 мл жирних вершків для збивання 33%, охолоджених
  • 1 чайна ложка екстракту або есенції ванілі

Приготування:

Для лимонного курду
  • В миску додайте лимонний сік, цедру, яйця і цукор. Збийте все разом. Поставте на парову баню і постійно помішуючи готуйте соус до загустіння. Це займе 15-25 хв. Не варто переварювати соус, інакше він може згорнутися.
  • Готовий соус зніміть з бані і перетріть через сито, щоб позбутися шматочків цедри та яєць, що заварилися. Додайте вершкове масло та перемішайте, поки воно повністю не розтане та не з’єднається.
  • Дайте повністю охолонути до кімнатної температури, а потім поставте в холодильник на ніч перед використанням.
Для крихти
  • Складіть всі інгредієнти для крамблу в миску і перемішайте. Затисніть кубики масла пальцями разом з іншими інгредієнтами, поки не залишиться великих шматочків масла.
  • Викладіть суміш на деко, застелене папером для випічки, і випікайте при 180°C протягом 10-15 хвилин або до легкого золотистого кольору.
  • Вийміть крамбл з дека і поріжте його на дрібні шматочки, поки він ще теплий, щоб вам було легше. Ви також можете скористатися кухонним комбайном або помістити його в пакет і розламати качалкою.
Для крему чізкейку
  • Вершковий сир збийте з цукром і ваніллю. Почніть на низькій швидкості, щоб цукор не розлетівся всюди, а потім на високій швидкості, поки маса не стане дуже однорідною. Якщо ви користуєтеся настільним міксером, час від часу припиняйте змішувати, щоб зішкребти лопаткою боки та дно.
  • Збийте вершки, потроху з’єднайте вершковий сир і вершки на середній швидкості. Коли ви додасте всі вершки, збийте на високій швидкості, поки вони не стануть схожими на тверді збиті вершки.
  • Наповніть кондитерський мішок начинкою та залиште.
Збірка
  • Зібрати цей десерт можна в склянках або креманках.
  • Почніть із шару крихти, потім шару крему чізкейк та лимонного курду зверху. Повторіть ці шари ще раз.
  • Поставте в холодильник на 2 години перед подачею.

Смачного!

Прокрутка до верху