Це дуже смачний, ніжний і водночас хрусткий багатошаровий десерт. Має неймовірний яскравий смак лимона і яскравий вигляд. Десерт складається з шару хрусткого крамблу, вершкової начинки чізкейк та лимонного курду. Вишуканий і дуже смачний, він здивує ваших гостей. Обов’язково приготуйте його!
Рецепт розрахований на 12 порцій. Якщо потрібно зменшіть кількість інгредієнтів. Лимонний курд приготуйте заздалегідь, щоб він ніч настоявся.
Інгредієнти:
Для лимонного курду
- 4 чайні ложки лимонної цедри від приблизно 2 лимонів
- 120 мл лимонного соку 4-5 лимонів
- 220 г цукрового піску
- 6 яєць
- 50 г несолоного вершкового масла охолодити і нарізати кубиками
Для крихти
- 100 г борошна універсального призначення
- 150 г несолоного вершкового масла охолодити і нарізати кубиками
- 180 г коричневого цукру
- дрібка солі
Для вершкової начинки чізкейк
- 400 г вершкового сиру, охолодженого
- 180 г цукрової пудри
- 400 мл жирних вершків для збивання 33%, охолоджених
- 1 чайна ложка екстракту або есенції ванілі
Приготування:
Для лимонного курду
- В миску додайте лимонний сік, цедру, яйця і цукор. Збийте все разом. Поставте на парову баню і постійно помішуючи готуйте соус до загустіння. Це займе 15-25 хв. Не варто переварювати соус, інакше він може згорнутися.
- Готовий соус зніміть з бані і перетріть через сито, щоб позбутися шматочків цедри та яєць, що заварилися. Додайте вершкове масло та перемішайте, поки воно повністю не розтане та не з’єднається.
- Дайте повністю охолонути до кімнатної температури, а потім поставте в холодильник на ніч перед використанням.
Для крихти
- Складіть всі інгредієнти для крамблу в миску і перемішайте. Затисніть кубики масла пальцями разом з іншими інгредієнтами, поки не залишиться великих шматочків масла.
- Викладіть суміш на деко, застелене папером для випічки, і випікайте при 180°C протягом 10-15 хвилин або до легкого золотистого кольору.
- Вийміть крамбл з дека і поріжте його на дрібні шматочки, поки він ще теплий, щоб вам було легше. Ви також можете скористатися кухонним комбайном або помістити його в пакет і розламати качалкою.
Для крему чізкейку
- Вершковий сир збийте з цукром і ваніллю. Почніть на низькій швидкості, щоб цукор не розлетівся всюди, а потім на високій швидкості, поки маса не стане дуже однорідною. Якщо ви користуєтеся настільним міксером, час від часу припиняйте змішувати, щоб зішкребти лопаткою боки та дно.
- Збийте вершки, потроху з’єднайте вершковий сир і вершки на середній швидкості. Коли ви додасте всі вершки, збийте на високій швидкості, поки вони не стануть схожими на тверді збиті вершки.
- Наповніть кондитерський мішок начинкою та залиште.
Збірка
- Зібрати цей десерт можна в склянках або креманках.
- Почніть із шару крихти, потім шару крему чізкейк та лимонного курду зверху. Повторіть ці шари ще раз.
- Поставте в холодильник на 2 години перед подачею.
Смачного!