Це ідеальний яблучний десерт без випікання у холодну пору року, дуже легкий і насичений карамеллю, корицею та яблуками! Цей чудовий пряний десерт має чотири смачні шари: яблука з корицею, карамельний соус, гранола з корицею, збиті вершки з корицею.
Якщо бажаєте ще більше спростити приготування цього десерту, ви можете використати готовий магазинний карамельний соус. Гранолу можете обрати на свій смак.
Інгредієнти:
Для карамельного соусу
- 1 склянка ( 200 г ) цукрового піску
- 1/2 склянки (120 мл) води
- 1/4 склянки ( 55 г ) несолоного вершкового масла
- 1/2 склянки (120 мл) жирних вершків для збивання
- 1/2 столової ложки ванільного екстракту
- 1-0,5 чайної ложки солі
Для яблучного шару
- 3 яблука типу Гренні Сміт, очищені та нарізані кубиками
- 2 чайні ложки лимонного соку
- 1/8 чайної ложки мускатного горіха
- 1 1/2 чайної ложки кориці
- 4 столові ложки ( 55 г ) фасованого коричневого цукру
Для вершкового шару
- 1 склянка (240 мл) жирних вершків для збивання, охолоджених
- 1/2 склянки ( 60 г ) цукрової пудри
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1 склянка граноли з корицею
Приготування:
Карамельний соус
- У середній або великій каструлі з товстим дном змішайте цукровий пісок і воду. Варіть на середньому повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться, приблизно 3-5 хвилин. Зніміть з вогню і додайте масло і дайте йому розтанути.
- На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Припиніть збивати і взагалі не збивайте протягом цієї частини, щоб уникнути кристалізації. Дайте закипіти, поки суміш не стане насичено-золотисто-мідного кольору, приблизно 10-15 хвилин, можливо, довше, залежно від вашої плити. Слідкуйте за ним, але не ворушіть. За потреби ви можете час від часу перехиляти каструлю з боку на бік, щоб соус готувався рівномірно.
- Зніміть каструлю з вогню і негайно додайте гарячі вершки повільною рівномірною цівкою. Карамель буде трохи пузиритися, тому будьте обережні з цим кроком. Швидко і добре збивайте вінчиком, додаючи вершки, перемішуйте до повного з’єднання.
- Додайте ванільний екстракт і половину чайної ложки солі та перемішайте. Додайте додаткову кількість солі до бажаної солоності.
- Дайте карамельному соусу охолонути.
Яблучний шар
- З’єднайте яблука, лимонний сік, мускатний горіх, корицю та коричневий цукор у сковороді та перемішайте до покриття.
- Готуйте яблука приблизно 10-15 хвилин або поки вони не стануть м’якими. Дайте охолонути приблизно 10-15 хвилин.
Вершковий шар
- Щоб приготувати вершковий шар з корицею, додайте жирні вершки для збивання(охолодженні), цукрову пудру та корицю у велику чашу міксера та збивайте на високій швидкості до утворення стійких піків.
Збірка
- Тепер, коли все готово формуємо наш десерт
- Додайте рівномірний вершковий на дно склянки або банки, яку ви використовуєте.
- Далі, додайте приблизно 2 столові ложки граноли рівним шаром.
- Полийте гранолу приблизно однією столовою ложкою карамельного соусу.
- Викладіть приблизно 2 столові ложки яблук на карамель.
- Повторіть шари ще раз, а потім збризніть більше карамелі на вершини кожного десерту.
- Покладіть десерти в холодильник на 2-3 години. Зберігати 1-2 дні.
Смачного!