Ми всі знаємо, що виключення обробленої їжі, солодких напоїв, білого хліба та смаженої їжі допомагає схуднути та зберегти здоров’я, але деякі експерти також рекомендують уникати певних фруктів. Незважаючи на те, що вони наповнені антиоксидантами, клітковиною та важливими вітамінами, деякі фрукти також містять багато цукру, який може підвищити рівень глюкози та призвести до збільшення ваги.
У нещодавньому відео вона пояснює, які фрукти містять найбільше цукру, що може вплинути на втрату ваги. Читайте далі, щоб дізнатися, чи є ваш улюблений фрукт у списку тих, яких слід уникати.
1. Банани
Банани є одним із фруктів, які, за словами Боурінга, мають високий вміст цукру, тому можуть вплинути на ваші цілі щодо схуднення.
В одному банані міститься більше 15 грамів цукру, тобто «цукровий еквівалент солодощів» глазурованого пончика.
Якщо ви любите банани і намагаєтеся схуднути, їжте їх, коли вони зеленіші, оскільки вони мають більш стійкий крохмаль, який нелегко засвоюється вашою амілазою. ферментів і діє як форма харчових волокон. Це також корисно для вашого кишкового мікробіому.
Крім того, є багато інших корисних аспектів бананів. Вони містять клітковину, яка сприяє травленню, вітамін С, який допомагає зміцнити імунітет, вітамін В6 для покращення метаболізму та калій для здоров’я органів.
2. Вишні
Далі в списку йдуть вишні. Чашка цього фрукта містить близько 19 грамів цукру, стільки ж, скільки повнорозмірний батончик Snickers.
Позитивним є те, що вишні містять поліфенольні антиоксиданти, які допомагають захистити ваше серце від пошкодження клітин і зменшити запалення. Вони також можуть допомогти вам краще спати завдяки високому вмісту мелатоніну.
Вишні містять саліцилати, природну сполуку, що міститься в рослинах, яка, за її словами, чудово знімає біль у суглобах.
3. Сухофрукти
Сухофрукти можуть вивести вівсянку, салати та сирні дошки на новий рівень, але багато варіантів сповнені нездорових і калорійних доданих цукрів, таких як тростинний цукор, кукурудзяний сироп або кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози.
Сухофрукти підвищують цукор ще більше, тож вам слід стежити за цим або, можливо, не споживати їх взагалі.
Однак сухофрукти без додавання цукру можуть бути корисними для здоров’я.
Сухофрукти також містять більше клітковини та більше антиоксидантів, які називаються фенолами, ніж свіжі фрукти, на унцію. Люди, які харчуються рослинними фенолами, мають нижчий рівень захворювань серця, діабету, кількох видів раку та, можливо, дегенеративних захворювань мозку.
4. Виноград
Виноград може підбадьорити все, від страв із смаженої курки до літніх салатів. Вони сповнені антиоксидантів, які можуть допомогти запобігти раку, вони є чудовим джерелом вітамінів С і К, і вони є здоровим вибором, якщо у вас високий кров’яний тиск.
Але з 15 грамами цукру на чашку краще уникати винограду під час вашої подорожі до схуднення.
5. Манго
Одна чашка нарізаного манго містить 2,6 грама клітковини та 67 відсотків щоденної рекомендованої норми вітаміну С. Це також чудове джерело вітамінів A, B6, C, E і K.
Однак, якщо ви намагаєтесь скинути кілограми, радимо уникати вживання манго, оскільки в них багато цукру – 46 грамів цукру на манго, якщо бути точним.
Щоб протистояти цукру в манго, пропонуємо їсти його з продуктами з високим вмістом білка, такими як грецький йогурт, який може допомогти уповільнити викид цукру у вашу кров.
6. Ананас
У той час як ананас має вражаючий список переваг для здоров’я — він наповнений вітаміном С і марганцем, в ньому також багато цукру. Точніше кажучи, одна чашка фруктів містить понад 16 грамів цукру.