7 овочів, які потрібно посадити у вересні, щоб забезпечити врожай у наступні холодні місяці

Вересень – найкращий час для посадки овочів. У багатьох городах під час збирання врожаю з’являються прогалини, тож чому б не скористатися швидкозростаючими овочами, які можна посадити цього місяця, щоб заповнити простір і забезпечити врожай протягом наступних холодних місяців?

Я вирощував урожай цілий рік як професійний садівник у Великобританії, забезпечуючи кухарів свіжозібраними овочами 12 місяців на рік. Високопродуктивну ділянку можна досягти, використовуючи будь-які порожні місця, посадивши овочі для заповнення цих місць.

Це включає використання більш швидких культур, які можна збирати пізньої осені та взимку. Ви також можете планувати наперед і посадити овочі, що ростуть повільніше, цього місяця, щоб зібрати врожай навесні чи влітку наступного року. Є багато варіантів для висаджування овочів у вересні.

Куди сіяти овочі у вересні

Багато культур можна сіяти безпосередньо в ґрунт, щоб забезпечити врожай протягом холодних місяців, хоча інші можуть віддати перевагу починати в приміщенні та пересаджувати назовні пізніше. Ми уважно розглянемо 7 овочів, які потрібно посадити цього місяця, і визначимо, чи їх найкраще сіяти у вересні на відкритому повітрі чи в приміщенні.

1. Часник

Вирощування часнику займає багато часу, рослина має тривалий сезон і часто висаджується з вересня. Посадка часнику ранньою осінню дає цибулинам час розвинути коріння та пагони до настання зими, дозволяючи йому швидко рости після підвищення температури навесні.

На вибір є сорти часнику з твердою шийкою та м’якою шийкою, причому сорти з твердою шийкою потребують зимового холоду для формування цибулин. Просто проштовхніть гвоздики в ґрунт або зробіть невеликі отвори за допомогою лопатки, щоб помістити в них кожну гвоздику. Завжди рекомендується купувати посівний часник у перевірених компаній, а не вирощувати часник із продуктового магазину.

2. Зелень

Зелень – це швидкозростаючий овоч, який потрібно садити восени, щоб забезпечити великі врожаї протягом усієї зими. Листя наповнені вітамінами та мінералами, тому їх можна збирати протягом тривалого періоду.

Насіння зеленого комірця можна висівати за 6-8 тижнів до перших заморозків, або висівати безпосередньо, або почати в приміщенні, щоб пересадити розсаду на відкритому повітрі, коли вона стане достатньо великою для обробки.

Посійте насіння на відкритому повітрі на глибину півдюйма в ряди на відстані близько трьох футів один від одного в сонячній частині городу . Проріджуйте розсаду приблизно до 45-60 см одна від одної, коли вони розвиваються, щоб дати рослинам простір для росту, і ви можете почати збирати молоде листя протягом 30-40 днів як урожай, який зрізають і збирають знову.

3. Шпинат

Листя добре відомі тим, що вони наповнені вітамінами та антиоксидантами, і вирощувати шпинат восени легко. Цей швидкозростаючий овоч можна висіяти прямо в ґрунт цього місяця, і ви зможете збирати перший урожай листя шпинату менш ніж за 30 днів.

Виберіть витривалий озимий сорт шпинату для посіву на сонячному місці та посійте насіння на відкритому повітрі на глибину дюйма в сівалки, проріджуючи сходи приблизно на п’ять дюймів один від одного. Шпинат також чудово підходить для грядок або овочевих садів. Зимові сорти можна збирати в період з жовтня по квітень, збираючи по кілька листочків з кожної рослини.

4. Ріпа

Ріпа — це також швидко зростаючий овоч у прохолодну погоду, який зазвичай можна підготувати як молодий урожай приблизно через вісім тижнів або залишити для дозрівання повнорозмірних коренів через 10-12 тижнів. Традиційно міцніші види ріпи збирають свіжими для використання або зберігають на зиму, наприклад, для різдвяної вечері.

Однак нові дрібні та білі сорти японської ріпи, такі як гібридна ріпа «Tokyo Cross», є ще більш швидкими та ідеальними для посіву у вересні.

Цю ріпу можна висівати прямо в ґрунт цього місяця, і вона буде готова через 25-45 днів до молодих культур, хоча її можна залишити для розвитку більших коренів. Ріпа ідеально підходить для посівної посадки для стабільного врожаю коренів протягом холодних місяців.

5. Бок-чой

Бок-чой також зазвичай називають пак-чой, обидва вони є сортами пекінської капусти, які ідеально підходять для посіву у вересні. Рослини виробляють вертикальні розетки стебел і листя, з різними сортами, що мають відтінки зеленого або темно-фіолетового, які зазвичай використовуються в стир-фрі та інших азіатських стравах.

Пізнє літо та рання осінь є ідеальним часом для посіву цього східного овоча в прохолодну погоду, оскільки він регулярно зникає спекотним літом, але процвітає після посіву пізніше. Посійте насіння на глибину півдюйма в ґрунт і на відстані 7-10 см одне від одного на сонячне або півтіньове місце в саду. Бок-чой — це овоч, який добре висаджувати в тіні, оскільки він може витримувати лише чотири години сонця на день.

Збирайте весь качан через 50-70 днів – що має сприяти другому меншому змиву листя – або відріжте окремі листки, якщо потрібно, коли вони стануть достатньо великими для використання.

6. Брокколі Рааб

Вирощування брокколі raab, також відомого як broccoli rabe або rapini, відрізняється від вирощування брокколі. Що стосується останнього, основної культури на багатьох городах, він вирощує один головний качан, і ви можете отримати повторне проростання після збору врожаю. Однак брокколі raab більше схожа на пророщування брокколі, де ви отримуєте багато менших і ніжних проростаючих бічних пагонів, які збираєте протягом тривалого періоду.

Брокколі – це культура для прохолодної погоди, яку можна сіяти у вересні, і її можна збирати протягом шести-семи тижнів. Це морозостійкий овоч, смак якого може підсолодити кілька заморозків. Якщо ви захистите рослини від морозів і тривалих холодних періодів за допомогою ковпаків або накривок для рядів, ви зможете збирати врожай брокколі протягом зими.

Щоб посіяти насіння брокколі рааб у вересні, посійте їх тонкими рядами, а потім проріджуйте розсаду приблизно на відстані 4-6 дюймів одна від одної. Прищипування стебел, коли вони досягнуть 30 см у висоту, сприятиме розвитку великої кількості бічних пагонів, щоб нести суцвіття до збору врожаю.

7. Японська цибуля

Японська цибуля – ідеальні сорти для перезимівлі. Це види цибулі, які можна садити у вересні, і вони дадуть вам урожай цибулі пізньої весни. Японська цибуля потребує менше світла, ніж інші сорти, і досить витривала, щоб перезимувати на відкритому повітрі, як правило, без будь-яких проблем – якщо ваш тип ґрунту не дуже вологий у холодні місяці, оскільки це може призвести до гнилі.

Висаджуйте насіння японської цибулі в приміщенні наприкінці літа або на початку осені в модульні лотки, наповнені ґрунтом для початкового посіву.

поширені запитання

Чи можна сіяти моркву у вересні?

Висаджувати моркву у відкритий грунт і отримувати надійно хороший урожай цього року вже пізно . Однак, якщо у вас є теплиця або політунель, все ще є можливість вирощувати моркву. Посадка швидкозростаючого насіння моркви під укриттям цього місяця, може дати вам урожай моркви приблизно через 70 днів.

Окрім посіву овочів цього місяця, ви можете знайти молоді рослини витривалих капусти в садових центрах, розплідниках або в Інтернеті. Пересадки брокколі, цвітної капусти, весняної капусти або листової капусти можна висаджувати у вересні, щоб забезпечити врожай протягом зими та ранньої весни.

Прокрутка до верху