Це легке печиво з волоським горіхом та шоколадною крихтою — чудовий варіант для любителів горіхів. Напівсолодка крихта темного шоколаду, подрібнені волоські горіхи та посипка морської солі, щоб збалансувати смаки, роблять це печиво приємним на смак та подарує вам тепло у зимову прохолоду. Усім сподобається жувальна текстура та липка середина, що є характерною рисою найкращого шоколадного печива з волоськими горіхами!
Поради щодо приготування:
- Горіхове борошно: горіхове борошно робить це печиво надзвичайно горіховим, надаючи йому глибину смаку. Якщо немає в наявності, ви можете обсмажити трохи волоських горіхів і перемолоти їх з борошном у кухонному комбайні або блендері.
- Виберіть випічку з темним шоколадом відмінної якості, щоб отримати найрозкішніше печиво. Інтенсивність какао підсилює смак, надаючи їм особливого характеру.
- Підсмажування волоських горіхів посилює їхній смак, що робить печиво ще смачнішим. Це додатковий крок, який можна підготувати заздалегідь. Просто викладіть волоські горіхи на деко та підсмажте в духовці при 175°C протягом 5–10 хвилин, поки не відчуєте горіховий запах. Коли вони охолонуть, їх можна додати в тісто.
- Якщо ви катаєте кульки вручну, спочатку намочіть руки, щоб тісто не прилипало до пальців, або, якщо тісто надто м’яке, поставте його в холодильник на 30 хвилин.
- Щоб уникнути розсипчастого сухого печива, перемішуйте тісто, доки воно не з’єднається.
- Не бійтеся трохи недопекти печиво, якщо ви віддаєте перевагу жувальному печиву з шоколадною крихтою і горіхами.
- Охолодження тіста є обов’язковим кроком. Якщо у вас дуже мало часу, ви можете помістити тісто в морозилку на 20 хвилин.
- Не соромтеся експериментувати зі спеціями, наприклад, спеції з корицею, меленим імбирем, мускатним горіхом можуть стати чудовим доповненням до шоколадного печива з горіхами.
- Обов’язково додайте морську сіль, оскільки вона необхідна для збалансування смаків і підкреслення чудового шоколадно-горіхового смаку.
Інгредієнти:
- 130 г ( ½ склянки ) вершкового масла кімнатної температури
- 120 ( ½ склянки ) коричневого цукру
- 50 г ( ¼ склянки ) цукрового піску
- 1 яйце
- 160 г ( 1⅓ склянки ) борошна універсального призначення
- 40 ( ⅓ склянки ) горіхового борошна (якщо немає в наявності, ви можете обсмажити трохи волоських горіхів і перемолоти їх з борошном у кухонному комбайні або блендері).
- 1 чайна ложка солі
- морська сіль для посипки
- 1 чайна ложка харчової соди
- 150 г ( ⅘ чашки ) шоколадної крихти напівсолодкого високоякісного шоколаду (якщо бажаєте можна замінити молочним для більш солодкого печива)
- 150 г ( 1⅕ склянки ) подрібнених волоських горіхів (можна замінити пеканом, фісташками, фундуком)
Приготування:
- За допомогою міксера збийте масло кімнатної температури з двома різними видами цукру протягом кількох хвилин.
- Додайте яйце, перемішайте до з’єднання.
- Змішайте разом борошно, горіхове борошно, сіль і харчову соду, потім додайте цю суміш до вологих інгредієнтів і обережно перемішайте за допомогою силіконової лопатки, поки не з’єднається.
- Додайте шоколадну крихту та волоські горіхи. Залиште жменю, щоб покласти на печиво перед випіканням.
- Підготуйте 2 форми для випічки з пергаментним папером.
- Розділіть тісто на 10 однакових кульок (зручно використовувати цифрові ваги) і покладіть їх на пергаментний папір, залишаючи між ними достатньо місця для збільшення.
- Не розм’якшуйте поверхню кульок, намагайтеся, щоб вона була якомога шорсткішою, щоб отримати гарну, тріщинувату поверхню. Притисніть ще трохи шоколадної стружки та волоських горіхів на поверхню печива.
- Дайте тісту для печива відпочити в холодильнику протягом години.
- Розігрійте духовку до 175 C.
- Через 1 годину охолодження випікайте печиво 15 хвилин у такий спосіб: випікайте 10 хвилин, потім покладіть зверху волоські горіхи та шоколадну стружку, а потім випікайте ще 5 хвилин.
- Дайте печиву відпочити кілька хвилин, потім обережно зніміть його з пергаменту та дайте йому охолонути на решітці. Посипте морською сіллю.
- Подавайте їх, поки вони трохи теплі.
- У міру охолодження печиво застигне. Зберігайте при кімнатній температурі кілька днів у герметичній банці.
Смачного!