Риба в пивному клярі

За цим рецептом риба виходить дуже смачною, соковитою і ніжною в хрусткій скоринці. Саме кляр на пиві робить скоринку хрусткою і пишною водночас. Подавайте цю страву з домашньою картоплею фрі і овочевим салатом. Це неймовірно смачно!

Інгредієнти:

  • 330 мл світлого елю або іншого світлого пива
  • 2 ¼ склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 4 чайні ложки морської солі, плюс ще для подачі
  • 1 чайна ложка кайенского перцю
  • 1 чайна ложка часникового порошку
  • 1 кг свіжого філе тріски, минтая або іншої білої риби нарізаної смужками товщиною 2,5 см
  • 3-4 склянки рослинної олії для смаження
  • Солодовий оцет, для подачі (за бажанням)
  • Соус тартар, для подачі (за бажанням)

Приготування:

  • У середній мисці збийте разом пиво, 1¼ склянки борошна, розпушувач і 1½ чайної ложки солі, щоб не залишилося грудочок. Консистенція тіста має бути трохи рідкішою, ніж тісто для млинців, і повністю гладкою, відкладіть. В неглибокій мисці змішайте решту 1 склянки борошна, кайєнського перцю, часникового порошку та 2 чайних ложки солі, доки добре не з’єднається.
  • Приправте тріску рештою ½ чайної ложки солі.
  • Додайте олію в каструлю на середньому сильному вогні, переконавшись, що її глибина становить близько 7 см. Коли олія нагріється до 170°С, працюючи по шматочках за раз, занурьте тріску в борошняну суміш і переверніть для покриття. Потім занурьте його в тісто, даючи стекти надлишкам. Обережно додайте тріску в гарячу олію, по 2-3 шматки за раз, і готуйте, перевертаючи наполовину, до золотисто-коричневого кольору, 6-8 хвилин. Перекладіть тріску на тарілку, вистелену паперовим рушником. Повторіть з рештою тріски, дозволяючи олії повернутися до 170°С між порціями.
  • Посипте сіллю. Рибу подавайте гарячою із соусом тартар і солодовим оцтом збоку, якщо використовуєте.

Смачного!

Прокрутити вгору