Запечена свинина в медово-гірчичному маринаді з часником і розмарином стане зіркою будь-якої святкової вечері! Це не тільки смачно, але й вимагає лише п’яти простих інгредієнтів (плюс сіль і перець) і мінімум маніпуляцій при приготуванні. Незабаром Різдво і це ідеальна страва до вашого святкового столу!
Поради щодо приготування:
- Якщо ви віддаєте перевагу насиченому смаку м’яса, замініть мед патокою. Також можна використовувати кленовий сироп.
- Гострим ножем зробіть сіткоподібні надрізи на шкірці або жирній стороні лопатки. Це прикрашає м’ясо і допомагає в нарізці за столом.
- Приготування: підготуйте (замаринуйте) м’ясо, накрийте кришкою та поставте в холодильник на 1-2 дні. Перед смаженням доведіть до кімнатної температури.
- Ви можете подавати печеню у вигляді нарізки. Зробіть заздалегідь, а потім наріжте печеню якомога тонше.
Інгредієнти:
- 1,2-1,8 кг свинячої лопатки без кісток
- ¼ склянки меду
- 4 столові ложки міцної гірчиці
- 3 зубчики часнику , подрібнити
- 1 столова ложка подрібненого свіжого листя розмарину
- 2 чайні ложки солі та чорного меленого перцю
Приготування:
- У невеликій мисці змішайте ¼ склянки меду з 4 столовими ложками міцної гірчиці, 1 столовою ложкою подрібненого листя розмарину, 2 чайними ложками солі та 2 чайними ложками перцю.
- Гострим ножем зробіть сіткоподібні надрізи на шкірці або жирній стороні лопатки. Рівномірно нанесіть медово-гірчичний маринад на лопатку. Помістіть м’ясо (шкіркою або жиром догори) у велику форму для запікання. Накрийте кришкою або фольгою і залиште при кімнатній температурі на годину. Або підготуйте заздалегідь і залиште на день, щоб м’ясо добре промаринувалось.
- Розігрійте духовку до 180 С.
- Смажте м’ясо приблизно 1 годину, потім зніміть кришку або фольгу та продовжуйте готувати ще 30 хвилин, поливаючи лопатку соком один або два рази.
- Вийміть готову лопатку на блюдо. Накрийте фольгою і дайте відпочити 10-15 хвилин перед нарізанням.
Подавайте зі смаженою картоплею, свіжими, тушкованими та маринованими овочами, хрустким хлібом.
Смачного!