Харчові відходи є великою темою у світовій харчовій промисловості, оскільки приблизно одна третина всієї виробленої їжі викидається даремно, а в промислових масштабах робиться мало. Тож коли справа доходить до дому, багато кухарів беруть справу у свої руки та роблять усе можливе, щоб запобігти харчовим відходам на власних кухнях. Є багато способів, як це можна зробити, наприклад, бродіння, маринування або консервування інгредієнтів; краще приготування їжі, планування та покупки; і, останнє, але не менш важливе, компостування харчових залишків.
Зараз по всій країні діють різноманітні програми, які допомагають громадянам легше компостувати. Перш ніж вибрати найкращий спосіб дістатися до компостування, було б гарною ідеєю провести деякі дослідження щодо того, як у вашому місті чи штаті думають про компостування, починаючи від місць висадки, розкиданих по всьому Нью-Йорку, щоб заохочувати компостування в містах на стільницях, до мандату Сіетла щодо компостування харчових відходів. почався. Як тільки ви дізнаєтеся про свої можливості, ви будете готові створити свій власний компост на стільниці або у дворі — ось як і чому.
Чому компост?
Головне питання, коли справа доходить до створення компосту, що, безсумнівно, потребує певного часу та інвестицій з вашого боку, полягає в тому, чому ? Відповіді (так, їх багато) на це запитання відносно прості: завдяки компостуванню залишки їжі та інші біологічно розкладані відходи не потрапляють на звалища та сміттєспалювальні заводи, допомагаючи нам зменшити забруднення відходів, повітря та води.
Створений вами компост також забезпечує збагачення ґрунту, що допомагає вашим рослинам і навіть може захистити від шкідників і деяких хвороб рослин, зменшуючи потребу у використанні будь-яких хімічних добрив.
Як створити компост на стільниці
Є кілька способів подумати про компостування вдома, якщо у вас немає великого двору, яким можна скористатися. Перший — це створення невеликого компосту для себе, другий — просто збір харчових залишків і переміщення їх у більший компост, зібраний у вашому місті або розпочатий у вашій громаді — ось тут вам допоможуть дослідження, про які я згадував вище.
Якщо у вас є доступ до компосту, яким керує хтось інший, і ви просто хочете передати йому свої харчові відходи, я б запропонував придбати невеликий контейнер, який можна зберігати у вашому холодильнику. Таким чином ви можете зібрати залишки (зберігаючи їх у холоді в холодильнику, щоб вони не смерділи на вашій кухні) і пропонувати їх за потреби громаді чи міському компосту.
Щоб отримати додаткову інформацію про створення компостної купи на задньому дворі, ознайомтеся з правилами штату та міста, а потім перейдіть до цього корисного та детального посібника.
Інструменти та покрокові інструкції для компостування на стільницях
Якщо ви хочете створити компост для власного використання та управління, ось що вам знадобиться та як це зробити.
- 1 пластиковий контейнер з кришкою
- 1 цвях
- 1 пластиковий лоток, який підходить під контейнер
- 1 мішок землі
- 1 газета, подрібнена
- Використовуйте цвях, щоб зробити невеликі отвори в дні та кришці контейнера для компосту. Поставте контейнер на пластиковий піддон, щоб уловити будь-які витоки компосту.
- Покладіть рівний шар подрібненої газети на дно контейнера, потім створіть товстий шар бруду зверху. Повторіть ще раз.
- Тепер ви зможете додавати залишки їжі — перегляньте наш список дозволених, а чого заборонених нижче.
- Кожного разу, коли ви додаєте харчові відходи, додайте рівну частину подрібненої газети та бруду зверху.
- Добре перемішуйте компост принаймні раз на тиждень, щоб забезпечити правильну аерацію компосту та сприяти швидшому розщепленню продуктів. У міру того, як додається все більше і більше харчових відходів, ваш компост повинен набувати консистенції, схожої на грунт, і мати свіжий і земляний запах.
- Через 5-6 тижнів ви зможете використовувати свій компост так само, як ґрунт для посадки або удобрення рослин. Якщо у вас на руках забагато, пропонуйте це сусідам!
Що можна, а що не можна компостувати
До харчових залишків, які підходять для компостування, належать овочеві та фруктові шкірки, кавова гуща, листя салату, яєчна шкаралупа тощо.
Що стосується того, що не можна компостувати, то список трохи довший: м’ясо, кістки, молочні продукти, олії та інші жири (тому більшість залишків їжі вилучено зі списку!), хліб, макарони тощо.