Ці легкі, корисні морквяні мафіни готуються з вівсяних пластівців, банану, кокосу та меду. Це вдалий варіант для сніданку, перекусу, десерту до улюбленого напою. Це дуже поживно і корисно. Запашні, дуже апетитні і смачні, вони не залишать вас байдужими. Вершкова глазур робить ці мафіни схожими на морквяний пиріг. Обов’язково скуштуйте цієї осені цю, зігріваючу душу, випічку.
Інгредієнти:
- 3 склянки вівсяних пластівців
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки меленої кориці
- ½ чайної ложки меленого мускатного горіха
- ½ чайної ложки меленого імбиру
- щіпка гвоздики
- 3 банана
- 3 яйця
- 3/4 склянки молока на ваш вибір
- 2 столові ложки олії на ваш вибір
- 1 чайна ложка ванілі
- 2 столові ложки меду
- 2 склянки тертої моркви (приблизно 3 великі моркви)
- 1 чашка журавлини/родзинок (за бажанням)
- ½ чашки сушеного кокосу
Для вершкової глазурі (за бажанням)
- 1 стакан вершкового сиру (кімнатної температури)
- 1 стакан цукрової пудри просіяти
- 1 склянка підсмаженого кокосу для начинки
Приготування:
Крок 1
Попередньо розігрійте духовку до 180ºC і вистеліть форму для кексів з 12 отворами паперовими вкладками. Злегка збризніть вкладиші антипригарним кулінарним спреєм, оскільки тісто для мафінів може бути липким і прилипати до вкладишів.
Крок 2
Зробіть вівсяне борошно, для цього вівсяні пластівці необхідно змолоти у блендері до стану борошна. Перекладіть у миску, додайте розпушувач, сіль і спеції. Гарно перемішайте.
Крок 3
В окремій мисці розімніть банани, до них додайте олію, яйця, молоко, ваніль і мед. Змішайте.
Крок 4
Вологі інгредієнти додайте до сухих і перемішайте до повного з’єднання, потім додайте моркву, родзинки/журавлину та кокос.
Крок 5
Ложкою викладіть тісто в підготовлені вкладиші та поставте в розігріту духовку.
Крок 6
Випікайте 20-25 хвилин, поки вставлена шпажка не вийде чистою. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути.
Крок 7
Приготуйте глазур, збийте разом цукрову пудру та вершковий сир до однорідності. Нанесіть глазур на мафіни, а зверху покладіть підсмажений кокос.
Смачного!